Pasaulē
2024. gada 6. septembrī, 04:20

Vai Putins cenšas palīdzēt Trampam, ar saviem sulaiņiem aizgūtnēm slavējot Harisas smieklus?

Nils Zālmanis

Jauns.lv

Krievijas diktators Vladimirs Putins savdabīgi iesaistījies ASV prezidenta vēlēšanu kampaņā, ceturtdien negaidīti paužot atbalstu demokrātu kandidātei, pašreizējai viceprezidentei Kamalai Harisai, izsakot komplimentu viņas smiekliem — tieši tam, par ko ASV viņu indīgi apsmej gan republikāņu kandidāts Donalds Tramps, gan viņa atbalstītāji.

Vai Putins cenšas palīdzēt Trampam, ar saviem sula...

Kremļa saimnieks apgalvoja, ka agrāk par ASV prezidenta vēlēšanu favorītu uzskatīja pašreizējo Baltā nama saimnieku Džo Baidenu, kurš pēc savas izstāšanās aicināja amerikāņus atbalstīt Harisu. "Arī mēs tā darīsim — atbalstīsim viņu. Tas pirmkārt. Bet, otrkārt, viņa tik izteiksmīgi un lipīgi smejas, kas liecina par to, ka viņai viss ir kārtībā," paziņoja Putins.

Viņš piebilda, ka bijušais prezidents Tramps savulaik ieviesa tik daudz dažādu sankciju pret Krieviju, ka viņš cer, ka uzvaras gadījumā Harisa tā nedarīs.

Savam saimniekam piebalsoja arī Kremļa runasvīrs Dmitrijs Peskovs. Atbildot uz galma žurnālista Pāvela Zarubina jautājumu, vai viņam patīk Harisas smiekli, Peskovs atteica: "Tagad jā. Mums katram ir jāiemīlas Kamalas Harisas smieklos."

Tagad rodas jautājums, vai Putina "atbalsts" Harisai nav domāts kā palīdzība pašlaik popularitātē atpaliekošajam Trampam, jo tādu sabiedroto demokrāti diez vai vēlētos.

Pati Harisa šā gada maijā "The Drew Barrymore Show" skaidroja, ka šādu smiešanās manieri viņa mantojusi no mammas. "Es izaugu kopā ar daudzām sievietēm, kuras smējās no visas sirds," viņa sacīja. 

Vēl nesen Tramps sev ierastajā džentlmeņa garā Harisas smieklus nodēvēja par "jukuša cilvēka smiekliem". Kaut gan pats Tramps tik gardi nemēdz publiski smieties, viņa paša humors reti kad pārspēj pirmklasnieka jociņu līmeni.