Ukraina Kurskas apgabalā kontrolē jau 74 apdzīvotas vietas; sagūstīti simtiem Krievijas karavīru
foto: Ekrānuzņēmums
Ukrainas bruņotie spēki patlaban kontrolē aptuveni 40 kilometru lielu teritoriju Krievijā.
Pasaulē
2024. gada 13. augustā, 20:35

Ukraina Kurskas apgabalā kontrolē jau 74 apdzīvotas vietas; sagūstīti simtiem Krievijas karavīru

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv / LETA

Ukrainas bruņotie spēki turpina savu uzvaru sēriju Krievijas Kurskas apgabalā - tās kontrolē jau atrodas 74 apdzīvotas vietas, bet Kurskas apgabala Boļšoje Soldatskojes rajonā krievi uzsākuši cilvēku evakuāciju.

Ukraina Kurskas apgabalā kontrolē jau 74 apdzīvota...

"Līdz pat šai dienai mūsu rajonā nenotika evakuācija. Tie, kuri vēlējās pamest pilsētu aizbrauca prom patstāvīgi, neviens nelika viņu ceļā šķēršļus. Tomēr šodien mēs secinājām to, ka evakuācija tomēr ir nepieciešama. Darām visu, kas mūsu spēkos - izvedam iedzīvotājus, palīdzam karavīriem, palīdzam ar pārtiku, dzēšam ugunsgrēkus un darām daudz ko citu," tērzēšanas vietnē "Telegram" norāda rajona vadītājs Vladimirs Zaicevs, uzsvērdams, ka "daudzi savu dzīvesvietu arī atsakās pamest".

Boļšoje Soldatskojes rajons atrodas astoņu kilometru attālumā no Sudžas rajona Martinovkas ciema, kam, kā ziņo "Telegram" kanāli, ir pietuvojusies Ukrainas armija, un arī pašā rajonā notiek kaujas, vēsta tīmekļa izdevums "7x7". Iepriekš Kurskas apgabala vadītāja pienākumu izpildītājs Aleksejs Smirnovs paziņoja, ka reģionā paredzēts evakuēt 180 000 iedzīvotāju.  Saskaņā ar izdevuma "Gazeta.ru" datiem līdz pirmdienai savas mājas jau bija atstājis 121 000 iedzīvotāju.

Tikmēr Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis vietnē "Telegram" atklājis, ka Ukrainas kontrolē Krievijas Kurskas apgabalā atrodas 74 apdzīvotās vietas. "Uzturu pastāvīgus sakarus ar virspavēlnieku Oleksandru Sirski - saņemu ziņojumus par fronti un mūsu operāciju Kurskas apgabalā," apliecināja Zelenskis

"Neskatoties uz sarežģītajām, intensīvajām kaujām, mūsu spēku virzīšanās Kurskas apgabalā turpinās, mūsu valsts apmaiņas fonds tiek papildināts," norādīja prezidents, ar to domājot sagūstīto krievu karavīru skaita pieaugumu.

Ukrainas bruņotie spēki pēdējās diennakts laikā Kurskas apgabalā dažādos virzienos ir pavirzījušies uz priekšu no viena līdz trim kilometriem un pārņēmuši kontroli pār 40 kvadrātkilometru lielu teritoriju, otrdien Sirskis vēstīja Zelenskim. "Kaujas notiek visā frontes līnijas garumā. Situācija, neraugoties uz augsto kauju intensitāti, ir kontrolējama, mēs turpinām militāro operāciju," sacīja armijas virspavēlnieks.

Zelenskis otrdienas vakarā pavēstījis, ka "simtiem Krievijas karavīru jau padevušies gūstā Ukrainas bruņotajiem spēkiem". Prezidents sola pret gūstekņiem izturēties humāni - daudz labāk kā pret viņiem izturas Krievijas armijā. Tāpat viņš aicinājis ukraiņus "rīkoties tikpat vienoti un efektīvi, kā tas bija šī kara pirmajās nedēļās un mēnešos, kad Ukraina pārņēma iniciatīvu un sāka atgūt situācijas kontroli".