39 gadus vecā Krievijas "galvenā māte" Marija Ļvova-Belova pamet vīru mācītāju ar 10 (!) bērniem un ļaujas romānam ar oligarhu
foto: Vida Press/Jauns.lv
Miljardieris Konstantīns Malofejevs un Marija Ļvova-Belova.
Pasaulē
2024. gada 25. jūlijā, 10:31

39 gadus vecā Krievijas "galvenā māte" Marija Ļvova-Belova pamet vīru mācītāju ar 10 (!) bērniem un ļaujas romānam ar oligarhu

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Krievijas "bērnu tiesību" komisāre Marija Ļvova-Belova aizgājusi no vīra mācītāja pie oligarha Konstantīna Malofejeva, vēsta mediji.

39 gadus vecā Krievijas "galvenā māte" Marija Ļvov...

16. jūlijā Jekaterinburgā, Ķeizariskajā Krusta gājienā, Krievijas prezidenta bērna tiesību pilnvarotā Marija Ļvova-Belova un pareizticīgo miljardieris Konstantīns Malofejevs, visticamāk, pirmo reizi demonstrēja savas attiecības publiski. Viņi gāja kopā garīdznieku kolonnā, sadevušies rokās. Pāris nokļuva vairākos video, kurus filmēja citi gājiena dalībnieki. Ļvovai-Belovai un Malofejevam tuvu stāvoši avoti apliecināja, ka ierēdnei un biznesmenim ir romāns, raksta "Verstka.media".

Oficiāli Ļvova-Belova vēl nav paziņojusi par šķiršanos no sava dzīvesbiedra - garīdznieka Pāvela Kogelmana, ar kuru viņa ir salaulājusies un audzina desmit bērnus. Piecus savus un piecus pieņemtos, ieskaitot adoptētu pusaudzi no Mariupoles.

Kopš Ļvova-Belova 2021. gadā kļuva par bērna tiesību pilnvaroto, viņas daudzbērnu ģimene vairākkārt parādījusies medijos: ierēdne ar dzīvesbiedru mācītāju publiski runāja par tradicionālām vērtībām, ticību, pareizticīgo laulību un audžuvecākiem.

Pēc pilna apjoma iebrukuma Ukrainā Ļvova-Belova palīdzēja bērniem okupētajās teritorijās un kļuva atbildīga par Ukrainas bāreņu izvešanu uz Krieviju un viņu iekārtošanu audžuģimenēs. 2023. gada martā Starptautiskā Krimināltiesa izdeva aresta orderi Ļvovai-Belovai un Vladimiram Putinam apsūdzībā par "Ukrainas bērnu nelikumīgu pārvietošanu".

Tikmēr oligarhs Malofejevs ne reizi vien ir paziņojis, ka Krievijai jākļūst par monarhiju un ka Putins valstij ir "brīnums".

Biznesmeni uzskata par vienu no "krievu pavasara" atbalstītājiem - viņš finansējis separātistus Ukrainas dienvidaustrumos. Kopš 2014. gada viņš iekļauts Eiropas Savienības un ASV sankciju sarakstos.

Sadarbojoties ar Ļvovu-Belovu, oligarhs sāka palīdzēt Donbasa bērniem. Atbalstīt ukraiņu bērnus viņi sāka kopīgā projekta "Laimīga bērnība" ietvaros. Teksts par viņa misiju sākas ar frāzi: "Krievu bērns nevar būt bārenis, kamēr dzīvs ir kaut viens pieaudzis krievs."

Ļvovas-Belovas un Malofejeva ciešā sadarbība un kopīgie komandējumi bija iemesls baumām par romānu. Pati Ļvova-Belova nav paziņojusi par šķiršanos no vīra mācītāja, kuru kopš 2023. gada vairākkārt aicinājusi savos projektos.

2024. gada februārī par "mācītāja un valsts galvenās mammas" ģimeni klajā nāca raidījums "Dieva meklējumos".

Intervijā Kogelmans stāstīja, kā pirmo reizi pamanījis topošo dzīvesbiedri baznīcas korī dzimtajā Penzā, kā tiecies iespaidot viņu ar zināšanām par pareizticību, kā kopā viņi pieņēmuši lēmumu par pirmajiem audžubērniem un kā viņš atstājis programmētāja karjeru, lai kalpotu baznīcā.

Kogelmans pārcēlās uz Maskavu no Penzas kopā ar sievu, kad viņu iecēla par Krievijas prezidenta bērna tiesību pārstāvi.

Oficiāli Kogelmans vēl nav izšķīries ar Ļvovu-Belovu, vēsta avoti. Tomēr mediji atraduši arī citas liecības, kas netieši apstiprina sievietes jauno romānu. Ļvovas-Belovas tuvinieki droši vien jau kļuvuši par Malofejeva tuvākā loka daļu. 2024. gada 2. jūlijā viņas tēvs Aleksejs Ļvovs-Belovs savā "VKontakte" profilā ievietoja fotogrāfiju no jahtas, kuras interjers sakrīt ar Malofejeva privāto jahtu.

Bet 2024. gada 6. jūlijā oligarhs atzīmēja 50. dzimšanas dienu savas pareizticīgo privātās ģimnāzijas teritorijā. Uz svētkiem bija ieradušies Ļvovas-Belovas vecāki, kuri dzīvo Krasnodarā, kā arī viņas māsa Sofija no Penzas.

Malofejevs palīdz Ļvovas-Belovas ģimenei arī darba lietās. 2023. gadā Marijas Ļvovas-Belovas vecākā meita Aleksandra, kura studē aktieru fakultātē, ieguva debijas lomu kādā seriālā. Malofejevs, izziņojot pirmizrādi, minēja, ka ideja par šo seriālu radusies viņam un viņa draugam, scenāristam Aleksejam Trocjukam.

No lidojumu datiem izriet, ka Marija Ļvova-Belova un Konstantīns Malofejevs 2023. gadā vairākas reizes kopīgi rezervējuši aviobiļetes. 

Pēc Ļvovas-Belovas labdarības projektiem tuva avota teiktā, ierēdnes nepilngadīgie bērni palikuši dzīvot kopā ar tēvu. To pašu saka arī avots Malofejeva ielenkumā - pēc viņa teiktā, ierēdne tagad dzīvo šķirti no bērniem un dzīvesbiedra. Taču blīvais grafiks ar komandējumiem uz dažādiem reģioniem jau iepriekš neļāva viņai katru dienu pavadīt laiku kopā ar saviem bērniem. Ar ko dzīvo Filips - audžudēls no Mariupoles - nav zināms: aprīlī viņam palika 18 gadu.

Par to, ka Malofejevs izšķīrās no savas dzīvesbiedres advokātes Irinas Vilteres, kļuva zināms 2023. gada vasarā. Tikai gadu iepriekš intervijā oligarhs atzinies savos patriarhālajos uzskatos par laulību un bērnu audzināšanu un teicis - ja būtu dzirdējis no savas vecākās meitas par vēlmi šķirties, būtu viņu "piesitis".

Kremlim tuvs polittehnologs apgalvo, ka patriarhs "nav svētījis" Ļvovas-Belovas jauno savienību, tāpēc viņa tā arī nav izšķīrusies. Ļvovas-Belovas labdarības projektu partnere saka, ka, lai gan formālais attiecību statuss nav skaidrs, ierēdne vairākas reizes kopā ar Konstantīnu Malofejevu bija ieradusies mākslas rezidencē "Jaunie krasti", ko bija izveidojusi pieaugušiem cilvēkiem ar invaliditāti Penzas apgabalā, un pārstāvēja viņu kā savu aizbilstamo.