Darba devējam bijušajai darbiniecei jāizmaksā ievērojama kompensācija par klepošanu sejā
foto: Matthew Horwood / Alamy/ Vida Press
Brīdinājuma zīmes par sociālo distancēšanos Covid-19 pandēmijas laikā Velsā 2021. gada 4. martā.
Pasaulē
2024. gada 17. jūlijā, 05:03

Darba devējam bijušajai darbiniecei jāizmaksā ievērojama kompensācija par klepošanu sejā

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Lielbritānijā tiesa lēmusi, ka darba devējam jāizmaksā vairāk nekā 26 000 mārciņas bijušajai darbiniecei par tīšu klepošanu sejā Covid-19 pandēmijas laikā, vēsta "The Guardian".

Darba devējam bijušajai darbiniecei jāizmaksā ievē...

Kevins Deiviss mēģināja "izsmiet un iebiedēt" savu darbinieci saistībā ar viņas veselības bažām, izskanēja tiesas procesā.

62 gadus veicais Deiviss izsmēja savas automašīnu pārdošanas un nekustamā īpašuma uzņēmuma darbinieci dažas dienas pirms ierobežojumu noteikšanas, kad viņa izteica savas veselības bažas kolēģiem.

Sieviete bija lūgusi kolēģus ievērot sociālo distancēšanos – kā to bija ieteikušas amatpersonas – jo viņa cieta no psoriātiskā artrīta un autoimūnas saslimšanas.

Nodarbinātības tiesnesis Tobiass Vincents Raians norādīja, ka Deiviss "apzināti un skaļi klepoja viņas virzienā, komentējot, ka viņa ir smieklīga". Tiesnesis sacīja, ka vīrietis ar savu "rupjo uzvedību" 2020. gada 17. martā – nedēļu pirms pirmā ierobežojuma paziņošanas – mēģināja "izsmiet un iebiedēt" sievieti. Tiesas sēdē tika teikts, ka sieviete strādāja uzņēmumā Velsā no 2017. līdz 2020. gadam un pelnīja 11 mārciņas stundā. Uzņēmumam ir sešas filiāles visā dienvidu un rietumu Velsā. Tajā ir arī nekustamā īpašuma iznomāšanas nodaļa, kurā viņa strādāja par īpašumu pārvaldnieci, ieskaitot viesnīcas un mājokļu attīstības projektus.

Tiesnesis konstatēja, ka citi uzņēmuma vadības komandas locekļi bija dzirdējuši klepošanas incidentu, bet, kad viņi tika aicināti sniegt liecības tiesas procesā, viņi uzstājās "piesardzīgi un nebija pilnībā atklāti".

Tiesā izskanēja, ka sieviete "enerģiski" sūdzējās par klepošanas incidentu un mazāk nekā trīs mēnešus vēlāk aizgāja no uzņēmuma.

"Viņa aizgāja vismaz daļēji tāpēc, ka tika izstumta; tas bija būtisks un nozīmīgs faktors viņas lēmumā. Viņa jutās, ka tiek izspiesta daļēji savu sūdzību dēļ. Viņai bija taisnība," sacīja tiesnesis.

Tiesnesis nolēma, ka sievietei jāsaņem 26 438 mārciņu liela kompensācija.

Pēc tiesas sēdes cietusī sacīja: "Deiviss zināja par manu medicīnisko stāvokli. Viņš zināja, ka man nav imūna aizsardzība zāļu dēļ, kuras man jālieto, un viņš tīši klepoja man sejā. Es neesmu naiva, viegli iebiedējama persona, man dzīvē nācies saskarties ar daudz ko, bet tas mani patiešām aizskāra."