Pasaulē
2024. gada 5. jūlijs, 12:19

VIDEO: "Viņas stilbs bija pazudis!" Cilvēki šokā par pieredzēto Teksasas pludmalē [Brīdinām, nepatīkami skati!]

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

4. jūlijā kāda sieviete piedzīvoja "smagu haizivs kodumu kājā" pēc tam, kad pie Dienvidpadres salas, Teksasas štatā, tika uzbrukts trim cilvēkiem, bet 21 gadu vecs vīrietis tika sakosts ūdenī pie Ņūsmirnas pludmales, Floridā.

Haizivs sakoda trīs cilvēkus Teksasas dienvidu pludmalē, ko pilsētas ugunsdzēsēju priekšnieks nosauca par bezprecedenta incidentu. Tajā pašā dienā, kad Floridā haizivs sakoda vēl citu cilvēku, paziņoja amatpersonas.

Teksasā trīs cilvēki tika sakosti kūrortpilsētā Dienvidpadres salā, uz barjeras salas netālu no Braunsvilas, un vēlāk haizivs tika pamanīta un "aizstumta dziļākā ūdenī", sacīja ugunsdzēsēju priekšnieks Džims Pigs.

foto: Ekrānuzņēmums
Aculiecinieki pludmales krastā šokā novēro šausminošos notikumus.

"Tas ir bezprecedenta gadījums šeit, Dienvidpadres salā," viņš teica. Viņš sacīja, ka ceturtdien dažādos laikos un vietās notika divi haizivju uzbrukuma gadījumi.

11:00 policija reaģēja uz izsaukumu, kurā ziņots par "smagu haizivs kodumu kājā", sacīja pilsētas pārstāve Nikija Soto, un cietusī persona tika nogādāta vietējā slimnīcā.

Pigs sacīja, ka pirmajā izsaukumā viena persona guvusi koduma traumu, bet otra persona guvusi vieglas traumas, kurai nebija nepieciešama turpmāka neatliekamā palīdzība.

foto: Ekrānuzņēmums
Cilvēki velk krastā uzbrukumā cietušo sievieti.

Pēc otrā izsaukuma par haizivs uzbrukumu ugunsdzēsēji atrada divus cilvēkus, kurus bija sakodusi haizivs, sacīja Pigs. Viņi arī nogādāti slimnīcā.

46 gadus vecais Kails Džūds sacīja, ka redzējis no ūdens izvilktu sievieti, kurai, šķiet, bija sakosta kāja.

"Pludmales patruļa sievieti pacēla - viņas stilbs bija pazudis, sadriskāts. Šausmīgi," sacīja Džūds. Viņš nofilmēja video, kur ūdenī redzama haizivs un virs viņas patrulē laiva un helikopters.

Viens no upuriem tika aizvests no Braunsvilas slimnīcas turpmākai ārstēšanai, paziņoja Teksasas parku un savvaļas dabas departaments.

"Šāda rakstura tikšanās ar haizivīm Teksasā nav izplatīta parādība," sacīja departaments. "Ja notiek haizivju kodumi, tie parasti ir kļūdaini uzbrukuma gadījumi, kad haizivis meklē pārtiku."

Pigs sacīja, ka nav noskaidrots, kāda veida haizivs bija iesaistīta, un notiek izmeklēšana.

foto: Ekrānuzņēmums
Haizivs uzbrukumā sakostā sievietes kāja.

Glābēji mudināja cilvēkus Dienvidpadres salā, pludmales pilsētā, kurā ir aptuveni 2000 cilvēku, palikt ārpus ūdens vai vismaz doties ne tālāk kā līdz ceļiem, sacīja Pigs.

Pēc tam, kad haizivs tika pamanīta un izstumta dziļākā ūdenī, vairs netika novērota plēsēju klātbūtne, taču Pigs sacīja, ka amatpersonas saglabās modrību.

foto: Ekrānuzņēmums
Haizivs pludmales ūdenī un glābēji, kuri cenšas viņu dzīt tālāk okeānā.

Dienvidpadre salas mērs Patriks Maknultijs sacīja: "Mūsu sirdis un lūgšanas ir kopā ar ievainotajiem un viņu ģimenēm, un mēs ceram uz ātru atveseļošanos."

Ņūsmirnas pludmalē, Floridā, 21 gadu vecu vīrieti sakodusi haizivs, spēlējot futbolu ūdenī līdz ceļiem ap pulksten 16, sacīja pludmales drošības pagaidu direktore Tamra Malfūra.

Vīrietis, kurš viesojās pilsētā Atlantijas okeāna piekrastē no Ohaio, tika nogādāts slimnīcā, un netiek uzskatīts, ka viņa ievainojumi būtu dzīvībai bīstami, sacīja Malfūra.

Pagājušajā gadā ASV notika 36 neprovocēti haizivju uzbrukumi cilvēkiem, un divi no šiem cilvēkiem gāja bojā, savā jaunākajā gada pārskatā paziņojuis Floridas Dabas vēstures muzejs.

Haizivs uzbrukuma projektā, kurā dokumentēti haizivju uzbrukumi visā pasaulē, teikts, ka haizivju uzbrukuma risks ir salīdzinoši ļoti mazs, taču peldētāji var vēl vairāk samazināt risku, uzturoties grupās un tuvāk krastam.