Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Krievija izmanto jaunas tehnoloģijas, lai izraisītu traucējumus "Starlink" darbībā frontē
foto: Ekrānuzņēmums
Ukraiņu karavīrs frontē uzstāda "Starlink" sistēmu.
Pasaulē

Krievija izmanto jaunas tehnoloģijas, lai izraisītu traucējumus "Starlink" darbībā frontē

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Krievija iedarbinājusi progresīvās tehnoloģijas, lai radītu traucējumus "StarLink" satelīttīklam, izraisot jaunus pakalpojumu traucējumus ziemeļu frontes līnijā, vēsta "The New York Times".

Krievija izmanto jaunas tehnoloģijas, lai izraisīt...

"The New York Times" vēsta, ka nesen 92. brigādes karavīri saskārās ar palēninātu "Starlink" satelīta interneta pakalpojumu. To karavīri izmanto saziņai, izlūkdatu ievākšanai un dronu uzbrukumiem.

Maijā, kad Krievijas karaspēks ieņēma pozīcijas pie Harkivas, viņi izvietoja jaudīgākus elektroniskos ieročus un sarežģītākus līdzekļus, lai traucētu "Starlink" sistēmas darbību.

Ukrainas digitālo tehnoloģiju ministrs Mihails Fjodorovs sacīja, ka Krievijas nesenajos uzbrukumos "Starlink", šķiet, tika izmantotas jaunākas un progresīvākas tehnoloģijas. Iepriekš šis dienests lieliski pretojās traucējumiem kaujas laukos, kur plaši tika pielietoti radioelektroniskās cīņas līdzekļi, radiotraucējumi un citi sakaru traucējumi.

"Tagad krievi izmēģina dažādus mehānismus, lai slāpētu "Starlink" sakaru kvalitāti, jo tas mums ir ļoti svarīgi," viņš sacīja, neatklājot sīkāku informāciju par okupantu "jaudīgajām" elektronisko ieroču sistēmām.

Fjodorovs piebilda, ka Ukraina pastāvīgi sazinās ar "SpaceX", lai atrisinātu problēmas.

"Starlink" satelītsistēma

"Starlink" ir satelītsistēma, kas nodrošina ātrdarbīgu platjoslas piekļuvi internetam. Tas ir ļoti svarīgs Ukrainai, jo īpaši reģionos, kas atrodas tuvu frontes līnijai, kur zemes infrastruktūra var būt bojāta vai tās nav.

Kopš Krievijas iebrukuma sākuma Polija aktīvi palīdz Ukrainai. Jau 2022. gada augustā Varšava pārsūtīja 5000 "Starlink" satelīta interneta stacijas.