foto: Best Image / BACKGRID/ Vida Press
Zelenskis paraksta likumu par elektroģeneratoru un “Starlink” termināļu importa atbrīvošanu no nodokļiem
Volodimirs Zelenskis
Pasaulē
2022. gada 30. decembris, 07:18

Zelenskis paraksta likumu par elektroģeneratoru un “Starlink” termināļu importa atbrīvošanu no nodokļiem

Jauns.lv

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis parakstījis likumus par enerģētikas infrastruktūras atjaunošanas veicināšanu. Tādējādi elektroģeneratoru un cita energoaprīkojuma, kā arī "Starlink" termināļu imports tiek atbrīvots no nodokļiem, vēsta “The Kyiv Independent”.

Likums paredz elektroģeneratoru un “Starlink” termināļu bezvadu interneta sakaru nodrošināšanai importa atbrīvošanu no PVN un muitas nodevu nomaksas līdz 2023. gada maijam. Turklāt Ukrainā varēs uzglabāt līdz 2 tūkstošiem litru degvielas bez licences. Likums stāsies spēkā ar nākamo gadu.

Šoruden amerikāņu miljardieris Īlons Masks paziņoja, ka viņa uzņēmums “SpaceX” oficiāli atsaucis lūgumu Pentagonam par finansējumu “Starlink” satelītinternetam Ukrainā un turpinās maksāt par to, kaut gan iepriekš paziņoja, ka nespēs to uzturēt bezgalīgi.

Kopš Krievijas iebrukuma Ukraina ir saņēmusi vairāk nekā 20 000 “Starlink” termināļu bezvadu interneta sakaru nodrošināšanai.

Zelenskis apmeklē karavīrus Bahmutā

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Doneckas apgabala Bahmutā apmeklējis mehanizētās brigādes priekšējās pozīcijas un pasniedzis karavīriem valsts apbalvojumus, pavēstīja prezidenta preses ...

gallery icon

Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska vizīte ASV

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis trešdien Vašingtonas vizītes laikā teica uzrunu ASV Kongresam, tieši aicinot uz ilgtermiņa ASV atbalstu Ukrainai un ...

gallery icon