foto: REUTERS/SCANPIX
Kadirovs draud Igauniju apšaudīt ar “Kinžal” raķetēm
Ramzans Kadirovs Maskavā uz Putina inaugurāciju
Pasaulē
2024. gada 16. maijs, 21:19

Kadirovs draud Igauniju apšaudīt ar “Kinžal” raķetēm

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Čečenu diktators Ramzans Kadirovs, kuru viņa sulaiņi lišķīgi dēvē par “padišahu”, piedraudējis apšaudīt Igauniju ar raķetēm sakarā ar tās lēmumu nodot Ukrainai Krievijas aktīvus.

Viņš paziņoja, ka rietumvalstis gan apspriež šādu iespēju, taču baidās to realizēt, toties par “pirmo biklo soli” šajā virzienā kļuvis Igaunijas parlamenta pieņemtais likums, kas ļauj Ukrainai izmantot šos aktīvus.

Igaunijas parlaments trešdien pieņēma likumu, kas ļauj izmantot Krievijas fizisko un juridisko personu aktīvus, kas iesaldēti saskaņā ar starptautiskajām sankcijām, lai Ukrainai kompensētu Krievijas invāzijas nodarītos zaudējumus.

No postpadomju republikām Igaunija vienmēr izcēlusies ar savu “rusofobiju”, apgalvo čečenu diktators un aicina maksimāli nežēlīgi sodīt par jebkādu šādu izlēcienu pret Krieviju. “Uzskatu, ka šādu mūsu valsts atklātas aplaupīšanas lēmumu pieņemšanas punktiem ir jākļūst par precīza raķeštrieciena mērķiem numur viens! Un es runāju burtiski,” savā “Telegram” kanālā paziņoja Kadirovs. “Viennozīmīgi vajag atbildēt ar zalvēm pa svarīgākajiem punktiem, lai nākamreiz viņiem vairs nebūtu vēlēšanās pat domāt par šādiem izlēcieniem pret Krieviju. Esmu pārliecināts, ka dažu nosacīto “Kinžalu” rezultatīva atlidošana ātri liks atjēgties visvairāk “karstajām” igauņu galvām.”

Kadirovs ir slavens ar saviem kareivīgajiem izteikumiem pret Krievijas un tās diktatora Vladimira Putina "ienaidniekiem". Viņš ir vienīgais Krievijas federālā subjekta vadītājs, kurš var brīvi izteikties par jebkuru tēmu un bieži tēlot "ārlietu ministru" vai "aizsardzības ministru", savos vārdu plūdos aizrunājoties arī līdz Eiropas un Amerikas iekarošanai. Savulaik soctīklos jautrību izraisīja viņa aicinājums visiem musulmaņiem doties džihādā jeb "svētajā karā" pret Ukrainu un solot šim cēlajam mērķim nežēlot ne savu, ne savu bērnu dzīvību, pašam ērti zvilnot dārgā dīvānā un radot iespaidu par atrašanos kaut kādu vielu iespaidā.