Kadirovs aicina izsludināt karastāvokli Krievijas pierobežas apgabalos, nobombardēt visus ar "šaitaniem" saistītos objektus neatkarīgi no civiliedzīvotājiem
Pasaulē
2023. gada 2. marts, 20:51

Kadirovs aicina izsludināt karastāvokli Krievijas pierobežas apgabalos, nobombardēt visus ar "šaitaniem" saistītos objektus neatkarīgi no civiliedzīvotājiem

Jauns.lv

Kā parasti viens no asinskārākajiem Krievijas politiķiem Čečenijas vadītājs Ramzans Kadirovs aicina noteikt kara stāvokli vairākos Krievijas reģionos, sabombardēt visus ar “diversantiem” saistītos objektus un izrēķināties ar “diversantu” ģimenes locekļiem Krievijā.

Ar personām, kas, viņaprāt, sarīkoja terora aktu Brjanskas apgabalā, jārīkojas “maksimāli stingri un pat cietsirdīgi”. “Šaut, lai nogalinātu. Tikt galā ne tikai ar viņiem, bet saukt pie atbildības viņu ģimenes, kas varētu dzīvot Krievijas teritorijā”.

Pēc izrēķināšanās ar “teroristiem” jāpienāk Ukrainas kārtai — “veikt atbildes pasākumus pret Kijivu. Vienkārši sabombardēt visus punktus, kas tieši vai netieši saistīti ar šo uzbrukumu. Un nevajag skatīties, ka blakus var būt civilie objekti.”

"Ne velti es, pieminot neonacistus, vienmēr viņus saucu par šaitaniem," savā “Telegram” kanālā met zibeņus Kadirovs, sakot, ka starp čečenu teroristiem 90. gados un tagadējiem "ukronacistiem" nav nekādas atšķirības.

Pie visa, protams, vainīga Ukraina, bet jau gadu asiņainu agresīvu karu veicošā Krievija ir nevainīgs jēriņš. “Ja ienaidnieks tā izturas pret neaizsargātiem, tad arī mums nav jāceremonējas. Turpmāk jau tas ir karš bez noteikumiem, kuru izraisīja un mums uzspieda Ukrainas velnišķīgais režīms,” raksta Kadirovs, it kā līdzšinējās Ukrainas pilsētu nobombardēšanas līdz drupām un tūkstošiem civiliedzīvotāju nogalināšana, slimnīcu, skolu, bērnudārzu, dzemdību namu apšaudīšana bija karš “pēc noteikumiem”. Kaut gan nē, Krievija taču nav nemaz iebrukusi, bet veic “specoperāciju”.

Kadirova savārstījumi ir tipiskā Krievijas propagandas garā: upuris, kurš uzdrošinās pretoties, ir agresors, bet uzbrucējs, kurš dabū pa muti, ir cietušais.

Kopš Krievijas invāzijas sākuma Kadirovs pastāvīgi paudis gatavību ieņemt Ukrainas pilsētas ar čečenu vienībām un likt Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim "atvainoties" Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam. Reizēm fantāzijas lidojums Kadirovu aiznes tiktāl, ka viņš ir gatavs kaut tūlīt iet "atbrīvot" arī citas Eiropas valstis vai pat ASV.

Tiesa, Ukrainā kadiroviešus nicīgi dēvē par "tiktoka vienībām", kuras ierodas jau okupantu ieņemtajās pilsētās laupīt, varot un dižoties selfijos, bet, saduroties ar ukraiņu armiju izkūp gaisā.

Pats Kadirovs arī neizskatās dižens karotājs. Pēdējā laikā vairāki viņa vēstījumi atgādina uzblīdušu, zālīti appīpējušos padišahu, kurš laiski zviln dīvānā un, aicinot padotos vergus "svētajā karā" pret Ukrainu un šaitaniem Rietumos, pats ar grūtībām seko runai un jauc tekstu.