Pasaulē
2023. gada 26. septembris, 11:47

VIDEO: Kadirovs lepns ar savu dēlu, kurš piekāvis Korāna dedzinātāju

Jauns.lv

Čečenijas vadonis Ramzans Kadirovs “Telegram” publicējis video, kurā redzams, kā viņa dēls Adams sit un spārda kādu jaunu vīrieti, kurš apsūdzēts Korāna dedzināšanā. Kadirovs video veltījis plašu komentāru, kurā pauž lepnumu un atbalstu sava dēla rīcībai, ka lepojas ar savu pusaugu dēlu Ādamu. Viņš piekāva ieslodzīto, kurš it kā bijis Ukraiņu specdienestu darbinieks un dedzinājis Krievijā Korānu.

Čečenijas vadonis norāda, ka publicē video, lai kliedētu visas šaubas par to, vai incidents, par kuru pirmo reizi tika ziņots pagājušajā mēnesī, patiešām ir noticis.

"Bez pārspīlējuma, jā, es lepojos ar Ādama rīcību," viņš sacīja, piebilstot, ka ciena zēnu par "pieaugušo goda, cieņas un savas reliģijas aizstāvības ideālu iegūšanu".

Ieslodzītais Ņikita Žuravels par uzbrukumu bija sūdzējies Krievijas cilvēktiesību ombudam, kas pagājušajā mēnesī paziņoja, ka ir nodevuši šo jautājumu kolēģiem Čečenijā.

“Man nepatīk līdz galam neizrunātas lietas. Vienmēr labāk ir pielikt pēdējo punktu - patiesu un godīgu. Internetā joprojām strīdas par to, ka Ādams Kadirovs piekāvis Svētā Korāna dedzinātāju Ņikitu Žuravelu, Ukrainas specdienestu līdzzinātāju. Bija tā vai nebija?” raksta Kadirovsm “viņš sita un darīja pareizi. Turklāt es uzskatu, ka ikvienam, kurš aizskar kādus Svētos Rakstus, tostarp tos sadedzina, tādējādi aizskarot desmitiem miljonu mūsu lielās valsts pilsoņu, ir jāsaņem bargs sods. Mūsu valstī ir unikāls Svēto Rakstu aizsardzības likums, kuru parakstījis Krievijas prezidents Vladimirs Vladimirovičs Putins. Valsts pilsoņu reliģiskās vērtības aizsargā valsts visaugstākajā līmenī. Un to nevar atņemt provokatori!”

“Svēto rakstu aizskaršanas akti ir raksturīgi tikai ciniskiem, amorāliem un samaitātiem cilvēkiem, kuri vēlas ienest sabiedrībā nesaskaņas. Viņi nevēlas, lai visi Krievijā dzīvotu līdzās mierā un sapratnē. Tādi provokatori un nodevēji ir slims audzējs uz ķermeņa, ko vajag piededzināt,” pauž savas domas Kadirovs, ”bez pārspīlējumiem, jā, es lepojos ar Ādama rīcību. Viņš vienmēr izcēlās ar vēlmi augt nevis starp vienaudžiem, bet starp vecākiem cilvēkiem, pateicoties kuriem viņš veidoja pieaugušo goda, cieņas un savas reliģijas aizsardzības ideālus. Es cienu viņa izvēli.”