foto: IMAGO/SNA
Kadirovs ir smagi slims: Čečenijas oficiālie pārstāvji to noliedz
Ramzans Kadirovs
Pasaulē
2024. gada 22. aprīlis, 16:32

Kadirovs ir smagi slims: Čečenijas oficiālie pārstāvji to noliedz

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Čečenijas prokremliskais līderis Ramzans Kadirovs ir smagi slims, viņam ir aizkuņģa dziedzera šūnu nekroze, un nav cerību, ka viņš izveseļosies, vēsta tīmekļa izdevums "Novaja gazeta Jevropa".

"Faktu, ka Kadirovs ir slims, oficiāli noliedz, un pirmām kārtām to dara viņš pats un viņa tuvākā loka cilvēki. Tomēr ir lietas, ko noslēpt nav iespējams, proti, izteiktas izmaiņas viņa ārējā izskatā, uzvedībā un darba grafikā," norāda izdevums.

"Kadirovs ir slims, bet Kremļa priekšā ir nopietna problēma - kā vissarežģītākajā Krievijas reģionā iespējami nesāpīgā veidā sagatavoties varas maiņai, kas var notikt jau vistuvākajā laikā," norāda "Novaja gazeta Jevropa".

Atbilstoši izdevuma informācijai diagnoze "aizkuņģa dziedzera šūnu nekroze" Kadirovam pirmo reizi uzstādīta jau 2019.gada janvārī. Tad Kadirovs pat neslēpa, ka spiests doties atvaļinājumā, jo uz laiku nebūs pieejams.

Tā gada oktobrī Kadirovs pazuda no sabiedrības redzesloka, bet platformā "Telegram" anonīmos kanālos parādījās apgalvojumi par līdera slikto veselības stāvokli, kas it kā esot saistīts ar viņa saindēšanos. Tiesa, Čečenijas oficiālie pārstāvji to noliedza.