foto: AP/Scanpix
Krievija pastiprinājusi uzbrukumus Ukrainas austrumos un pie Časivjaras guvusi nelielus panākumus
Krievu okupantu atnestā postaža Časivjarā. Foto redzama sagrautā Svētā Borisa un Gļeba baznīca. 2024. gada 29. aprīlis.
Pasaulē
2024. gada 9. maijs, 13:54

Krievija pastiprinājusi uzbrukumus Ukrainas austrumos un pie Časivjaras guvusi nelielus panākumus

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Krievija aprīlī palielināja uzbrukumu skaitu Ukrainas austrumos. Tai izdevās gūt nelielus panākumus Časivjaras rajonā Doneckas apgabalā, vēsta Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Ziņojumā teikts, ka 2024. gada aprīlī Krievijas uzbrukumi Ukrainas austrumos pieauga par 17%, salīdzinot ar 2024. gada martu. No tiem vairāk nekā trīs ceturtdaļas bija Avdijivkas, Časivjaras un Marjinka apgabalos.

Uzbrukumi Časivjaras tuvumā no marta līdz aprīlim pieauga par 200%.

"Neskatoties uz ievērojamo uzbrukumu pieaugumu šajā virzienā, Krievija šajā rajonā aprīlī guvusi tikai nelielus taktiskus panākumus un gandrīz noteikti cietusi smagus zaudējumus," teikts Lielbritānijas izlūkdienesta ziņojumā.

Cīņas pie Časivjaras

Pēc Avdijivkas sagrābšanas krievi pastiprināja uzbrukumus Bahmutas virzienā, jo īpaši Časivjaras pilsētas rajonā. Pēc vietējo varasiestāžu teiktā, kaujas jau sasniegušas pilsētas robežas.

Pēc Ukrainas bruņoto spēku ziņām, iebrucēji  Časivjaras apgabalā koncentrējuši līdz 25 tūkstošiem karavīru. Ukrainas militārpersonas arī atzīmē, ka krievi nevarēs virzīties uz Kramatorsku, nekontrolējot Časivjaru.