Pasaulē

Nigērija atliek prezidenta un parlamenta vēlēšanas drošības apsvērumu dēļ

Jauns.lv

Nigērija ir nolēmusi pārcelt prezidenta un parlamenta vēlēšanas no 14.februāra uz 28.martu, kā iemeslu minot drošības apsvērumus saistībā ar cīņu pret islāmistu kaujinieku grupējumu "Boko Haram".

Nigērija atliek prezidenta un parlamenta vēlēšanas...

Par vēlēšanu atlikšanu uz vēlāku laiku sestdienas vakarā paziņoja vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Atahiru Džega, atsaucoties uz nacionālās drošības padomnieka ieteikumu.

Štatu gubernatoru un štatu likumdošanas sapulču vēlēšanas notiks 11.aprīlī.

Nacionālās drošības padomnieks Sambo Dasuki vēstulē Džegam bija paskaidrojis, ka 14.februārī nevar tikt garantēta vēlēšanām nepieciešamā drošība, jo visi militārie resursi ir iesaistīti operācijā pret islāmistu kaujiniekiem valsts ziemeļaustrumos.

Ir gaidāms, ka šīs vēlēšanas būs pirmais nopietnais vēlēšanu izaicinājums valdošajai Tautas demokrātiskajai partijai (PDP) kopš militāra režīma beigām 1999.gadā.

Daudzi politiskie analītiķi uzskata, ka opozīcijas partija "Visu progresīvo kongress" (APC), kuru vada bijušais militārais diktators Muhammadu Buhari, pašlaik ir guvusi ievērojamus panākumus kampaņā pret Nigērijas prezidentu Gudlaku Džonatanu. Vēlēšanu atlikšana var dot PDP laiku gūt lielāku atbalstu.

APC nosauca vēlēšanu atlikšanu par "ļoti provokatīvu" un par "lielu neveiksmi demokrātijai", bet aicināja saglabāt mieru.