foto: IMAGO/SNA
VIDEO: Smoļenskas apgabalā uz dzelzceļa sliedēm sabrūk tilts, apgrūtinot satiksmi līnijā Maskava-Minska
Sabrukušais Vjazmas tilts
Pasaulē
2024. gada 9. aprīlis, 13:04

VIDEO: Smoļenskas apgabalā uz dzelzceļa sliedēm sabrūk tilts, apgrūtinot satiksmi līnijā Maskava-Minska

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Krievijas Smoļenskas apgabalā pie Vjazmas pilsētas pirmdien sabrucis tilts pār dzelzceļa līniju, kas savieno Maskavu ar Minsku. Katastrofas brīdī uz tilta atradās divas automašīnas, kas nogāzās reizē ar tiltu. Viens cilvēks gājis bojā, cietuši vēl pieci cilvēki.

Dzīvību zaudēja sieviete, kas tilta sabrukšanas brīdī vadīja vieglo automašīnu, bet kravas automašīnas vadītājs nogādāts slimnīcā smagā stāvoklī.

Kāds aculiecinieks stāstīja, ka pirms sabrukšanas tilts šūpojies, pēc tam sabrucis kā kāršu namiņš. 

1980. gadā būvētais tilts savienoja Vjazmas centru ar vairākiem strauji augošajiem mikrorajoniem. Tā kā transporta plūsmas intensitāte pastāvīgi palielinājusies, tilts nolietojās, un vietējie mediji 2016. gadā cēla trauksmi par tā avārijas stāvokli. 2018. gadā vietējās varas iestādes paziņoja, ka veiks tilta seguma remontu, nevis pilnīgu rekonstrukciju. 

Kad 2018. gadā Tālo Austrumu Amūras apgabalā sabruka ilgi neremontēts tilts, Vjazmā ironizēja, vai viņu tilts nebūs nākamais.

Aptauja par Vjazmas tiltu (ekrānuzņēmums no soctīkliem)

Izdevums "Naša ņiva" vēsta, ka 2023. gadā vietējās varas iestādes pasūtīja tilta apsekošanu, taču tās rezultātus nepublicēja. Tika minēts, ka tilta rekonstrukcija plānota tuvāko gadu laikā. Smoļenskas apgabala gubernators Vasilijs Anohins nu paziņojis, ka tiltu atjaunot nav jēgas un jāgatavo jauns projekts.

Sakarā ar tilta sabrukšanu, pa apvedceļiem brauc vilcieni maršrutos no Maskavas uz Baltkrievijas pilsētām Minsku, Gomeļu un Brestu, kā arī Krievijas Karaļauču (Kaļiņingradas) eksklāvu. Tiek ziņots, ka šo dzelzceļa līniju aktīvi izmanto arī militāro kravu pārvadāšanai.

Baltkrievijas vietne blizko.by vēsta, ka vilcieni kavēsies apmēram trīsarpus līdz četrām stundām.

Sociālajos tīklos ziņo arī to, ka bojāgājusī sieviete ir Ukrainā pašlaik karojošā okupanta sieva, un viņas nāvi veicinājis tieši Kremļa diktatora Vladimira Putina uzsāktais asiņainais iebrukums Ukrainā, karā iegrūžot milzu naudu, vienlaikus absolūti ignorējot savu iedzīvotāju drošību.