foto: Ekrānšāviņš
Vācijā futbola fani piekauj vīrieti, kurš par kaimiņiem uzrakstījis ap 4000 sūdzību
Arī šodien Vācijā tiek vēstīts par to, ka 18 gadus vecajam pārkāpēju medniekam Niklasam Matejam (pa vidu) atkal uzbrukts, šoreiz gan apstākļi bijuši ļoti savādi.
Pasaulē
2024. gada 5. aprīlis, 12:11

Vācijā futbola fani piekauj vīrieti, kurš par kaimiņiem uzrakstījis ap 4000 sūdzību

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Ļoti unikālu mērķi sev uzstādījis kāds Vācijas pilsētas Grēfenhainihenas iedzīvotājs vārdā Niklass Matejs. Koši tērptā velosipēdista sapnis ir katrā apdzīvotā valsts vietā uzrakstīt vismaz vienu sūdzību par ceļu satiksmē novērotajiem "nesmukumiem".

Pats jaunietis sevi dēvē par "sūdzību, iesniegumu rakstīšanas meistaru”.

Viņš pastāvīgi tērpjas košās, atstarojošās darba drēbēs un siro pa pilsētu ielām, meklējot ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus.

Tiklīdz viņa redzeslokā nonāk kāds pilsonis, kurš viņaprāt pārkāpj noteikumus, Matejs momentā uzraksta par viņu sūdzību un fotografē pārkāpēju. Pēcāk materiāls tiek nosūtīts varas iestādēm ar speciālas aplikācijas palīdzību.

Visbiežākie "upuri" ir tie, kuri neatļautā veidā novieto autotransportu.

Pieskāriena notriekts

Mateja dzīve nebūt nav viegla. Izvēlētais ceļš viņu ir padarījis visnotaļ bēdīgi slavenu kā pilsoņu, tā arī varasiestāžu acīs. Vietvarās nereti apgalvo, ka puiša iesniegumi ļoti bieži neesot pamatoti un, ka viņa aktivitātes izraisa nesaticību.

Vēl marta sākumā medijos parādījās ziņa, ka puisis ir piekauts, bet viņa galvenais taisnības izcīnīšanas instruments - telefons - atņemts.

Arī šodien Vācijā tiek vēstīts par to, ka 18 gadus vecajam pārkāpēju medniekam atkal uzbrukts, šoreiz gan apstākļi bijuši ļoti savādi.

Matejs ticis pakļauts “uzbrukumam” no 32 gadus vecās Izabellas Mafecolli puses:

Sieviete bija sašutusi, ka puisis viņu filmējis, un lūgusi ierakstu izdzēst. Kādā brīdī redzams, ka sieviete puisim viegli pieskaras, taču viņa reakcija pārsteidz - Matejs momentē nogāžas zemē kā no stipra grūdiena.

Tikmēr filmēšanas pozīcijā joprojām paliek viņa rokās iespiestais telefons. Arī puiša seja liecina, ka viņš turpina cītīgi dokumentēt notiekošo ar viedierīci.

Matteji vērsās policijā, taču pieskāriens, atšķirībā no uzbrukuma inscenēšanas, Vācijā netiek uzskatīts par noziedzīgu nodarījumu.

Pēc paša Mateja teiktā, iepriekšējā gada laikā viņš ir uzrakstījis 4227 dažādus iesniegumus par līdzpilsoņiem, bet viņa dēļ piespriesto naudassodu kopsumma ir ap 140 000 eiro, vēsta medijs "Meduza".

Iedzīvotāji jauno puisi un viņa nodarbi neatbalsta. Pats aktīvists stāsta, ka saņem apvainojumus un draudus.

Matejs gan uzsver, ka neapstāsies - viņš vēloties kļūt “tikpat slavens kā kanclers”.

Tēmas