foto: ZUMAPRESS.com
Sirskis komentējis Zalužnija atstādināšanu: "Tam bija nopietni iemesli"
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis apsveic Oleksandru Sirski ar Ukrainas bruņoto spēku virspavēlnieka amatu.
Pasaulē
2024. gada 29. marts, 11:05

Sirskis komentējis Zalužnija atstādināšanu: "Tam bija nopietni iemesli"

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim bija iemesls nomainīt Ukrainas Bruņoto spēku virspavēlnieku. Ja tas notika kara aktīvajā fāzē, tad tam bija nopietni iemesli, to intervijā "Ukrinform" paziņojis Ukrainas bruņoto spēku virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis.

"Militāristiem ir viens pienākums - mēs neapspriežam pavēles, mēs tās izpildām. Tātad, ja Valsts prezidentam, augstākajam virspavēlniekam, bija iemesli šādai nomainīšanai, it īpaši kara aktīvās fāzes laikā, tas nozīmē ka šie iemesli ir nopietni," atzīmēja Sirskis.

Virspavēlnieks piebilda, ka ar Valēriju Zalužniju strādājis kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma sākuma un pat agrāk.

"Varu teikt, ka visas mūsu zināšanas un visa pieredze, kas iegūta jau pilna mēroga karā cīņās ar pretinieka pārākiem spēkiem, būs vērsta uz mūsu darbības efektivitātes paaugstināšanu un pretinieka trieciengrupējumu maksimālu sakāvi," viņš paskaidroja.

Sirskis piebilda, ka militārā vadība strādā pie algoritmiem visu līmeņu militāro vadības un kontroles struktūru darbam. Runa ir par detalizētu, rūpīgu darbību plānošanu, ņemot vērā frontes vajadzības.

"Mūsu štābiem jāzina visas, bez izņēmuma, frontes vajadzības un jāpārvalda situācija katrā tās iecirknī. Šajā ziņā priekšplānā izvirzās militārās vadības struktūrās ietilpstošo virsnieku kvalifikācija," sacīja Ukrainas Bruņoto spēku virspavēlnieks.

Sirskis apstiprināja, ka Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštāba un citu militāro struktūru sastāvs tika papildināts ar militārpersonām ar praktisko pieredzi.

Zalužnija atstādināšana

8.februārī no amata atkāpās Ukrainas Bruņoto spēku virspavēlnieks Valērijs Zalužnijs, kurš vadīja armiju kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā sākuma. Viņa vietā tika iecelts Ukrainas bruņoto spēku Sauszemes spēku komandieris Aleksandrs Sirskis.

Nākamajā dienā Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis bijušajam Ukrainas Bruņoto spēku virspavēlniekam Zalužnijam un Galvenās izlūkošanas pārvaldes vadītājam Kirilo Budanovam piešķīra Ukrainas varoņa titulu.