foto: AFP/Scanpix
Makrons par teroraktu "Crocus City Hall": būtu ciniski mēģināt tajā vainot Ukrainu
"Mums, mūsu (izlūkošanas) aģentūrām, kā arī mūsu galvenajiem partneriem pieejamā informācija liecina, ka tā patiešām bija "Islāma valsts" vienība, kas izprovocēja šo uzbrukumu," sacīja Francijas prezidents Emanuels Makrons..
Pasaulē
2024. gada 25. marts, 13:54

Makrons par teroraktu "Crocus City Hall": būtu ciniski mēģināt tajā vainot Ukrainu

Jauns.lv

Visas pazīmes liecina, ka teroraktu Maskavas apgabala "Crocus City Hall" sarīkoja grupējums "Islāma valsts" (ISIS). Būtu "ciniski un neproduktīvi" mēģināt tajā vainot Ukrainu, to komentārā aģentūrai "Reuters" paziņoja Francijas prezidents Emanuels Makrons.

"Islāma valsts ir uzņēmusies atbildību par šo uzbrukumu, un mums, mūsu (izlūkošanas) aģentūrām, kā arī mūsu galvenajiem partneriem pieejamā informācija liecina, ka tā patiešām bija "Islāma valsts" vienība, kas izprovocēja šo uzbrukumu," viņš sacīja.

Viņš uzsvēra, ka būtu ciniski no Krievijas Federācijas puses teroraktā vainot Ukrainu.

"Es domāju, ka būtu ciniski un neproduktīvi pašai Krievijai un tās pilsoņu drošībai izmantot šo kontekstu, lai mēģinātu to vērst pret Ukrainu," sacīja Makrons.

Teroristu uzbrukums Maskavas reģionā

Piektdienas, 22. marta, vakarā Maskavas apgabala Krasnogorskas pilsētā vairāki bruņoti vīri kamuflāžā sāka apšaudi "Crocus City Hall" koncertzālē. Krievijas Izmeklēšanas komiteja svētdien apstiprināja 137 cilvēku nāvi, no viņiem identificēti 62. Apšaude sākās neilgi pirms rokgrupas "Piknik" koncerta, bet vienlaikus citā zālē notika Ļeņingradas apgabala simfoniskā orķestra koncerts.

Teroristu sagrautā un nodedzinātā zvaigžņotā Maskavas “Crocus City Hall”

22. marta vakarā teroristu uzbrukumā sagrautā un nodegusī pirms 15 gadiem uzceltā Maskavas koncertzāle “Crocus City Hall” tika uzskatīta par ...

gallery icon

Krievijas drošības spēki paziņoja, ka aizturējuši četrus cilvēkus, kuri bijuši iesaistīti uzbrukumā. Vienlaikus visi aizdomās par uzbrukumu aizturētie ir no Vidusāzijas valstīm. Krievijas diktators Vladimirs Putins sacīja, ka teroristi esot vēlējušies patverties Ukrainā, kur viņiem esot bijis sagatavots "logs".

Atbildību par uzbrukumu uzņēmās grupējums "Islāma valsts". ASV apstiprināja informāciju par ISIS iesaisti un noraidīja Ukrainas dalību asiņainajos notikumos.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis sacīja, ka "tas, kas vakar notika Maskavā, acīmredzot gan Putins, gan citi padibeņi vienkārši mēģina uzvelt vainu kādam citam".