Pasaulē
2024. gada 24. marts, 19:28

Krievijas amatpersonas Amerikai: “nepūderējiet mums smadzenes ar savu Islāma valsti!”

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Sekojot Kremļa saimnieka Vladimira Putina apgalvojumiem par “Ukrainas pēdām” piektdien notikušajā “Crocus City Hall” terora aktā, Krievijas amatpersonas asi reaģē uz ASV Nacionālās drošības padomes oficiālās pārstāves Eidrienas Vatsones teikto, ka uzbrukumā atbildību uzņēmās Islāma valsts, bet Ukrainai ar to nav nekāda sakara.

Eidriena Vatsone paziņoja, ka, tiklīdz ASV izlūkdienesti šomēnes saņēma informāciju par tuvākajā laikā gaidāmajiem Islāma valsts terora aktiem, tā nekavējoties informēja Krievijas amatpersonas, un vienlaikus Valsts departaments 7. martā brīdināja savus pilsoņus no braukšanas uz Krieviju.

Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova savā ierastajā indīgajā stilā amerikāņiem atgādināja, ka viņi 60 gadus nespējot noskaidrot, kurš nogalināja prezidentu Džonu Kenediju. “Varbūt arī Islāma valsts?” paņirgājoties vaicā Zaharova. “Kamēr izmeklēšana “Crocus City Hall” terora akta lietā nav pabeigta, jebkāda frāze no Vašingtonas, kas attaisno Kijivu, ir jāuztver kā lietiskais pierādījums. Jo amerikāņu liberālās demokrātijas veiktā Kijivas organizētā noziedzīgā grupējuma teroristiskā darbības finansēšana un līdzdalība Baidena ģimenes korupcijas shēmās ilgs jau daudzus gadus.”

Zaharova gāja vēl tālāk — izrādās, tieši Ukraina, kuru jau trešo gadu katru dienu apšauda un bombardē krievu okupantu armija, nogalinot tūkstošiem mierīgo iedzīvotāju, esot Eiropas terorisma centrs, “ekstrēmistiskā apsēstībā pārspējot pat Kosovu”.

Savukārt viens no kareivīgākajiem Krievijas Valsts domes deputātiem, 2014. gadā anektētās Krimas kolaborants Mihails Šeremets brīdināja amerikāņus nemēģināt attaisnot Ukrainu sakarā ar piektdien Piemaskavas “Crocus City Hall” notikušo terora aktu, kurā nogalināti vismaz 137 cilvēki.

Viņaprāt, ASV paziņojums liecina par mēģinājumu novērst aizdomas no Ukrainas līdz izmeklēšanas beigām. “Aicinu amerikāņu varas iestādes nespēlēt apsteidzoši, uzspiežot savu viedokli un Krasnogorskas terora akta versiju pirms tam, kad mūsu spēka struktūras ir pabeigušas savu izmeklēšanu”.

Krievijas eksprezidents Dmitrijs Medvedevs, kurš ieņem Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieka amatu, uzreiz pēc “Crocus City Hall” terora akta prasīja iznīcināt ne tikai teroristus, bet arī, protams, Ukrainas amatpersonas un ne tikai tās. “Viņi visi ir jāatrod un bez žēlastības jāiznīcina kā teroristi, Ieskaitot tādu ļaundarību pastrādājušās valsts oficiālās amatpersonas. Nāve par nāvi!” Vēlāk viņš piebilda: “neatkarīgi no izcelsmes valsts un statusa — tagad mūsu legālie un galvenie mērķi. Gaidiet, maitasgabali!”