Pasaulē
2024. gada 22. marts, 13:17

VIDEO: kulta filmas tēlam "Leonam" līdzīgs krievu okupants nesekmīgi mēģina piemanīt Ukrainas drona pilotu

Jauns.lv

Kāds krievu okupants netālu no Avdijivkas mēģināja apmānīt Ukrainas bruņoto spēku FPV drona operatoru. Tas viņam neizdevās.

Video redzams, ka krievu iebrucējs apgūlies līdzās izdegušam bruņutransportierim un ērti atspiedies pret riteni uzmanīgi vēro drona darbības. Ukraiņu drona pilots pietuvina attēlu un redzams, ka okupantam mugurā ir bruņuveste ar uzšuvi "mamma teica uzvilkt". Tikmēr neskustīgi gulošais okupants sevi nodod ar elpošanu un acu mirkšķināšanu.

foto: Ekrānuzņēmums
Krievu okupantam galvā bija līdzīga cepure, seju klāja līdzīgs sejas apmatojums, bet acis piesedza saulesbrilles.

Ar to ir gana, lai FPV drona pilots ietriektos līdzās okupantam, kurš pēkšņi atzīvojas un mēģina piesegt seju. Saņēmis šķembu lietu, viņš vēl pēdējo reizi paskatās drona virzienā un saļimst zemē, lēnām noasiņojot.

foto: Ekrānuzņēmums
Krievu iebrucējs bija apgūlies līdzās izdegušam bruņutransportierim un ērti atspiedies pret riteni uzmanīgi vēroja drona darbības.

Zīmīgi, ka okupants izskatās ļoti līdzīgs franču aktiera Žana Reno atveidotajam tēlam no Luka Besona 1994. gadā uzņemtā trillera "Leons". Viņam galvā ir līdzīga cepure, seju klāj tāds pats apmatojums, bet uz acis piesedz saulesbrilles.

foto: Ekrānuzņēmums
Krievu okupants un Luka Besona filtmas "Leons" galvenais varonis.

Filmas sižets stāstīja par  profesionālu slepkavu Leonu, kurš negribīgi pieņēma divpadsmitgadīgo Matildi pēc tam, kad viņas ģimene tika nogalināta. Laika gaitā starp Leonu un Matildi izveidojās neparastas attiecības un Matilde kļūst par Leona protežē un iemācās viņa noslēpumus.

Krievu okupantu zaudējumi Ukrainā

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz 22. marta rītam sasnieguši 434 710 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 870 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 2022.gada 24.februārī krievi zaudējuši 6840 tankus, 13 111 bruņutransportierus, 10 775 lielgabalus un mīnmetējus, 1018 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 723 zenītartilērijas iekārtas, 347 lidmašīnas, 325 helikopterus, 8388 bezpilota lidaparātus, 1953 spārnotās raķetes, 26 kuģus un ātrlaivas, vienu zemūdeni, 14 287 automobiļus un autocisternas, kā arī 1749 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.