foto: Sinclar General Stores Sanday/Facebook
Veikals uz salas pie Skotijas ziemeļu krasta pasūta vairāk šokolādes olu nekā tur reāli dzīvo cilvēki
Pasaulē
2024. gada 21. marts, 06:36

Veikals uz salas pie Skotijas ziemeļu krasta pasūta vairāk šokolādes olu nekā tur reāli dzīvo cilvēki

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/BBC

Veikals Sandejā, kas ir viena no apdzīvotajām Orknejas salām un atrodas pie kontinentālās Skotijas ziemeļu krasta, pasūtījis uz Lieldienām vairāk šokolādes olu nekā uz salas reāli dzīvo cilvēki..

Tirgotavai bija nepieciešamas tikai 80 Lieldienu šokolādes olas, bet kļūdas dēļ "Sinclair General Stores" pasūtīja 80 kastes.

Tagad uz to ir piegādātas 720 šokolādes olas, lai gan uz salas dzīvo vien aptuveni 500 cilvēku.

Apmulsušais veikala īpašnieks Dens Dafids tagad izlozē 100 olas vienam laimīgajam, lai palīdzētu tirdzniecības ķēdei tās iztirgot.

Veikala īpašnieks ir sajuties apmulsis un nokaunējis, kad pienāca lielais pasūtījums.

Sarunā ar mediju "BBC Radio Orkney", viņš sacīja: "Personāls smējās, saņemot pasūtījumu, un skatījās uz situāciju ar humoru," viņš saka.

"Es veicu mūsu Lieldienu olu pasūtījumus un "meklētājā" uzspiedu 80. Izpildot pasūtījumu, es neko vairāk daudz par to nedomāju," viņš atminas.

"Bet, kad tas nonāca veikalā, izrādījās, ka esmu pasūtījis 80 Lieldienu olu kastes, kas nozīmē, ka man bija 720, nevis 80 nepieciešamās olas," skaidro veikala īpašnieks.

Dafida kungs sacīja, ka viņu Lieldienu olu krājumi tagad pārsniedz Sandejas salas iedzīvotāju skaitu.

"Es nedomāju, ka tradicionālā ceļā mēs tās iztirgosim. Nākas izkāpt mazliet ārpus rāmjiem," viņš saka, piebilstot, ka olas tiek norvirzītas arī labdarības mērķiem. Tāpat daži klienti ir apžēlojušies un gatavi apēst lielāku olu skaitu nekā to ierasti darītu.

Labdarības organizācija izteikusi pateicību veikala īpašniekam par līdzekļu vākšanas ideju.

"Mēs esam ļoti pateicīgi Denam no Sinkleras lielveikalos Sandijā par šo neticami dāsno žestu pēc diezgan neveiksmīgās 720 šokolādes olu piegādes," teikts glābšanas laivu labdarības organizācijas paziņojumā.