"Ļoti gribu vēlēt Putinu!": Austrālijā ērti dzīvojošais Ukrainas armijas virspavēlnieka padēls lūdz Krievijas pilsonību
Ivans Sirskis (ekrānuzņēmums no "X")
Pasaulē
2024. gada 18. marts, 21:44

"Ļoti gribu vēlēt Putinu!": Austrālijā ērti dzīvojošais Ukrainas armijas virspavēlnieka padēls lūdz Krievijas pilsonību

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Kamēr Oleksandrs Sirskis Ukrainas bruņoto spēku virspavēlnieka amatā vada Ukrainas cīņu pret Krievijas okupantiem, viņa padēls saulainajā Austrālijā lepni nēsā krekliņu ar krievu agresijas simbolu “Z” un nu lūdz Kremļa saimnieku Vladimiru Putinu piešķirt viņam Krievijas pilsonību.

"Ļoti labprāt pats piedalītos vēlēšanās, vēlēšanu procesā, nobalsotu, atdotu savu balsi, taču diemžēl man nav Krievijas pilsonības," kādā "patriotiskā" saietā Austrālijā žēlojas Ivans Sirskis. "Uz šī viļņa lūdzu Krievijas Federācijas prezidentu mani padarīt par Krievijas Federācijas pilsoni, lai arī es varētu atdot savu balsi un ievēlēt prezidentu."

Ivans Sirskis no saulainās Austrālijas jau paziņoja, ka atbalsta Krievijas iebrukumu Ukrainā, vēl nāvi “banderiešiem” un priecājas par Avdijivkas “atbrīvošanu”, februārī viesojoties Krievijas ģenerākonsulātā Sidnejā, kur viņu uzņēma odiozais “kazaku atamans” Semjons Boikovs, kurš dzīvo Austrālijā un tur organizē dažādus Krievijas un tās diktatora Vladimira Putina atbalsta pasākumus.

“Austrālijā ir patrioti! Esmu ļoti priecīgs, ka Ivans Sirskis šodien kopā ar mums atnāca uz Krievijas konsulātu. Protams, tā būs liela sāpe Ukrainas bruņoto spēku vadībai. Šī Ivana Sirska parādīšanas ir ļoti neērts fakts. Mēs Ivanu atbalstīsim un aizsargāsim,” paziņoja Boikovs, kurš pats Krievijas pilsonību saņēma pērn. Viņš solīja “dot spēcīgu pretsparu” visiem banderiešiem, kuri “aktivizējušies Austrālijā”.

Ivans nav vienīgais šāds Sirska "vateņu" atvase, kurš dzīvo nīstamajos Rietumos, dzied slavas dziesmas Putinam un ienīst savu tēvu. Ivana pusbrālis un Oleksandra Sirska miesīgais dēls Antons arī dzīvo Sidnejā, tāpat atbalsta “specoperāciju” un nolād savu tēvu, viņu nodēvējot par “nodevēju” un “nelieti”.

Ivans Sirskis ir Ukrainas armijas virspavēlnieka adoptētais dēls no pirmās laulības, kurā piedzima arī Antons. Viņi Austrālijā dzīvo kopš bērnības, kur pārcēlās ar savu māti.

Pret Oleksandru Sirski vērsušies arī viņa vecāki Krievijā. Vladimirā dzīvojošā māte Ludmila kvēli atbalsta “specoperāciju” un aicina jauniešus aizstāvēt Ukrainā Krievijas intereses. “Brauciet un aizstāviet Krieviju!” viņa aicina.

Viņa neslēpj savu mīlestību pret Putinu un atbalsta viņa agresiju pret Ukrainu. “Telegram” kanāls “Mash” pievērsis uzmanību, ka ar “patīk” atzīmējusi pērn mirušā bēdīgi slavenā krievu politiķa Vladimira Žirinovska (tā paša, kurš regulāri aicināja gan iekarot Baltijas valstis, gan savulaik vēlējās izvietot pie to robežas radioaktīvo atkritumu izgāztuves un milzu ventilatorus, lai radiāciju pūstu to virzienā) nicinošiem citātiem par Ukrainu (“Hoholi ir jocīgi ļaudis: pielūdz eiropiešus, strādā ebreju labā un neieredz krievus”), viņai iepatikusies fotogrāfija ar parakstu “Tas nav cirks, bērniņ… Tā ir prātā jukusī tantiņa Ukraina”), un neaizmirst palūgt dieviņu, lai tas sargā Putinu un dāvā viņam ilgus gadus pie Krievijas stūres.

Kāda ģimenes draudzene stāstīja, ka Sirska vecākiem nu kauns ļaudīm acīs skatīties — abi esot īsti Krievijas patrioti un vienmēr piedalījušies “Nemirstīgā pulka” gājienos. Viņa tēvs ir atvaļinātais Krievijas armijas pulkvedis.

Vladimirā dzīvo arī Oleksandra Sirska brālis Oļegs, kurš stāsta, ka ar brāli sakarus neuztur. “Es ar viņu nekomunicēju, pat nezinu, kur viņš ir. Es par viņu neko nezinu,” aģentūrai TASS paziņoja Oļegs Sirsks.