Kamēr pāvests aicina Ukrainu izkārt "balto karogu", krievu okupanti turpina ikdienišķi slepkavot — šoreiz Doneckas apgabalā
Kārtējā krievu okupantu uzbrukuma sekas Doneckas apgabalā (ekrānuzņēmums no "X")
Pasaulē
2024. gada 10. marts, 17:21

Kamēr pāvests aicina Ukrainu izkārt "balto karogu", krievu okupanti turpina ikdienišķi slepkavot — šoreiz Doneckas apgabalā

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Krievijas triecienos Doneckas apgabala pilsētās svētdien nogalināti trīs un ievainoti 12 cilvēki, paziņoja Ukrainas amatpersonas.

Uz Mirnohradu tika nomestas aviobumbas. Tur nodarīti postījumi 17 daudzstāvu ēkām un ievainoti 12 cilvēki. Nodarīti arī bojājumi 27 automobiļiem.

Sākumā tika ziņots, ka pilsētā trāpījušas trīs raķetes S-300, taču vēlāk Taurijas virziena aizsardzības spēku preses centrs precizēja, ka tikušas nomestas aviobumbas.

Dobropiļļā dronu triecienā kādai ēkai nogalināti divi cilvēki.

Savukārt Časivjarā artilērijas apšaudē nogalināts vīrietis.

Uz kārtējā krievu okupantu teroristiskā uzbrukuma fona ļoti savdabīgi skan pāvesta Franciska izteikumi Šveices sabiedriskās raidorganizācijas RTS sestdien publicētajā intervijā: "Es uzskatu, ka stiprākie ir tie, kas redz situāciju, domā par tautu un kuriem ir drosme pacelt balto karogu un sākt sarunas." "Kad jūs redzat, ka tiekat uzvarēti, ka lietas neveicas, lai jums būtu drosme sākt sarunas."

Aicināt Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu izvest savu okupantu armiju un pārtraukt slepkavot iedzīvotājus Ukrainā, pāvestam prātā neienāca.

Šajā sakarā daudzi atminējās gan Vatikāna sadarbību ar nacistisko Vāciju Otrā pasaules kara laikā, kā arī visaugstākā ranga melnsvārču acu pievēršanu uz nāves nometnēm un ebreju jautājuma "galīgo atrisinājumu", gan arī to, ka daudziem nacistu kara noziedzniekiem izdevās veiksmīgi aizbēgt no atmaksas uz pāvesta dzimteni Argentīnu.

Citi ironiski norādīja uz pāvesta apbrīnojamo vizuālo līdzību ar bēdīgi slaveno "Vagner" algotņu grupējuma īpašnieku Jevgēņiju Prigožinu, kurš līdz savai nāvei 2023. gada augustā bija viens no galvenajiem krievu okupantu militārajiem barvežiem Ukrainā.