Pasaulē
2024. gada 9. marts, 03:25

Atklāta pārsteidzoša likumsakarība, kādēļ noteiktās dienās Medvedevs mēdz publiski pārvērsties deģenerātā. Un kāds tam sakars ar Latviju?

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Krievijas eksprezidents Dmitrijs Medvedevs jau vairākus gadus ir kā “norāvies no ķēdes”, savā “Telegram” kanālā un pēdējā laikā arī publiskās uzstāšanās reizēs degradējoties līdz deģenerāta līmenim. Šāda kādreizējā “liberāļa” un ar Rietumiem ļoti draudzēties gribētāja straujās pārvērtības radījušas vairumu sazvērestības teoriju, taču pilnīgi iespējams, ka patiesība ir pavisam prozaiska.

Izdevums “The Insider” atklājis zīmīgu likumsakarību eksprezidenta un pašreizējā Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieka Medvedeva “publiskās nokārtošanās” publikācijās.

Izrādās, par spīti sankcijām, Krievijai joprojām naski piegādā vīnus no Medvedevam piederošajām Itālijas vīna darītavām, turklāt — savādi gan! — katras piegādes datumi ir tieši pirms viņa kārtējām skandalozajām publikācijām. Turklāt piegādes ķēdē iesaistītas arī Latvijas firmas, norādīts publikācijā.

Pavisam nesen Medvedevs “paspīdēja ar asprātību”, Vispasaules jauniešu festivālā ne vien gvelžot par izvarojamo Ukrainas kalponi, bet arī par “dzīvniekiem” un “vergiem” eiropiešiem, savus murgojumus papildinot ar pirmklasnieka humora līmeņa kolāžu no sava “Telegram” kanāla.

Tas bija tikai pēdējais no neskaitāmajiem Medvedeva “bikšu publiskas nolaišanas” seansiem, kas ar aizvien biežāku regularitāti notiek kopš Krievijas invāzijas Ukrainā 2022. gada 24. februārī. Pilnīgi iespējams, eksprezidentam degvielu sagādā fakts, ka viņa Itālijas vīnogulāji tā arī nav nokļuvuši sankciju iedarbībā un Itālijas vīns turpina straumēm ieplūst Medvedeva glāzītē.

Nesen Arktikas kolonijā mirušā Alekseja Navaļnija 2011. gadā izveidotais “Korupcijas apkarošanas fonds”, kas, loģiski, Krievijā tika atzīta par ekstrēmistisku organizāciju un ar tiesas lēmumu likvidēts, jau 2017. gadā ziņoja par Toskānas vīna darītavas “Fattoria della Aiola” saistību ar Medvedevu. Toreiz šis bizness tika pārrakstīts uz Kipras ārzonas uzņēmumu “Furcina Ltd.”, kas pieder Medvedeva kursabiedram un tuvam draugam Iļjam Jeļisejevam. Šī persona ir iekļauta ASV, Lielbritānijas, Kanādas, Ukrainas, Jaunzēlandes, bet ne Eiropas Savienības sankciju sarakstos, tādēļ Medvedeva aktīvu pārvaldītājs var mierīgi Medvedevam piegādāt vīnu arī kara un sankciju apstākļos.

Un re, savādas sakritības. 2022. gada 17. jūnijā Krievija saņem “Fattoria della Aiola”, kura pārvadāšanā iesaistīta arī Latvijas firma “Wellman Logistics”. Uzreiz pēc dažām dienām Medvedevs “Telegram” kanālā gari un plaši sāk spriedelēt par ES izzušanu, bet Eiropas Komisijas vadītāju Urzulu fon der Leienu nodēvē par “tantiņu”.

Nākamā itāļu vīna partija ierodas 18. jūlijā, atkal caur Rīgu, šoreiz kā sūtītājs ir SIA “Lionwire”. Pēc dažām dienām Medvedevs jau raksta garu penteri par Eiropas grēkiem, izmantojot arī tādus izteikumus kā “eiropiešu muļķīši”, “vectētiņš ar demenci” (par ASV prezidentu Džo Baidenu, nevis par tās valsts līderi, par kuru tiešām varētu padomāt, spriežot pēc viņa pastāvīgi gvelztajām muļķībām), “pilsētas plānprātiņi” (par ES vadību).

Medvedeva apcerējums (ekrānuzņēmums no "Telegram")

13. oktobrī Krievijā ieved jau krietni lielu “Fattoria della Aiola” partiju, pēc dažām dienām Medvedevs jau uzskribelējis par “banderiešu izdzimteņiem”.

2023. gada janvārī jauna partija, pēc dažām dienām Medvedevam rodas iedvesma apcerēt Ukrainas likteni.

“The Insider” norāda, ka ar Medvedevu saistīta firma “Rue de Vin” Krievijā ieved arī cita itāļu vīna paraugus. Piemēram, 2023. gada jūlijā tā iegādājās “Vinicola Mediterranea” ražotnes. Nākamajā dienā pēc saņemtās partijas Medvedevs jau fantazē par “kodolapokalipsi”.

Iespējams, sankciju piemērošana Medvedeva vīna darītavām Itālijā varētu nedaudz atskurbināt Krievijas eksprezidentu, par kura ciešo draudzību ar “zaļo pūķi” runā ne pirmo gadu. Taču diez vai ar to būs līdzēts — Medvedevam ar uzņēmumu “Skaļistij bereg” pieder vīna darītava Krasnodaras novadā, kas ražo 150 tūkstošus pudeļu gadā.

Tā ka Medvedeva slimīgās tirādes sociālajos tīklos turpināsies, kamēr vien turēs viņa aknas.