Pasaulē
2024. gada 8. marts, 18:16

93 gados dzīve tikai sākas! Mediju magnāts Ruperts Mērdoks atkal saderinājies; šoreiz dāma ar "odziņu"!

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Austrāliešu izcelsmes amerikāņu mediju magnāts Ruperts Mērdoks, kuram 11. martā apritēs 93 gadi, aktīvi aizvada sava mūža rudeni, regulāri izpelnoties plašsaziņas līdzekļu ievērību ar jaunām mīlas dēkām, turbojahtas ātrumā turpinot stūrēt laulību ostas virzienā, taču šoreiz viņa izredzētā pārsteigs daudzu — viņa ir krievu oligarha Romana Abramoviča bijusī sievasmāte.

67 gadus veco Jeļenu Žukovu — Abramoviča bijušās sievas Darjas Žukovas māti — Mērdoka sabiedrībā tabloīdi pamanīja pērnvasar Grieķijas Korfu salā, pēc tam abi devās uz īrēto luksusa jahtu “Christina O”. Atsaucoties uz informētu personu, “Daily Mail” vēsta, ka abu romāns sācies nesen, viņus iepazīstināja Mērdoka bijusī sieva Vendija Denga, kura ir Darjas draudzene.

“Izskatās, ka viņš atkal ir iemīlējies,” informēta persona toreiz izteicas ASV vietnei “Drudge Report”, jo Mērdoks ar izredzēto jau iepazīstinājis savus bērnus. Par Mērdoka nopietnajiem nolūkiem varētu liecināt arī tas, ka kopīga atpūta uz jahtas “Christina O” — vietas, kur grieķu magnāts Aristotelis Onasis savulaik aplidoja bijušo ASV pirmo lēdiju Žaklīnu Kenediju, bet Monako princis Renjē apprecēja Holivudas zvaigzni Greisu Keliju — ir dārgs prieks, nedēļas noma maksā 767 tūkstošus dolāru (nepilnus 702 tūkstošus eiro).

Sagaidāms, ka kāzas notiks jūnijā Mērdoka īpašumā Kalifornijā. Interesanti, ka Žukova vēl nebija piedzimusi, kad Mērdoks laulības ostā iestūrēja pirmo reizi.

Divas reizes šķīrusies Jeļena Žukova ir molekulārā bioloģe, diabēta speciāliste, bija pasniedzēja ASV universitātē, tagad pensionāre. ASV viņa dzīvo kopš 1991. gada, kad kopā ar Darju aizbrauca no Krievijas.

Kādreizējās profesionālā tenisa pirmās raketes Marata Safina draudzene, 42 gadus vecā Darja Žukova 2008. gadā apprecējās ar Abramoviču, ģimenē piedzima divi bērni. 2017. gada augustā pāris paziņoja par šķiršanos, laulība tika šķirta nākamajā gadā. 2019. gada 11. oktobrī Žukova Parīzē apprecējās ar grieķu miljardiera un kuģu magnāta Filipa Niarha dēlu Stavru, bet 2021. gadā viņiem piedzima dēls.

Pagājušā gada pavasarī Mērdoks pārsteidza pasauli ar apņemšanos piekto reizi doties pie altāra, bet rožainie sapņi izčākstējuši jau pēc dažām nedēļām, atceļot plānotās kāzas ar 66 gadus veco bijušo policijas kapelāni Annu Lesliju Smitu. Kāzas bija paredzētas vasaras beigās, un pāris plānoja savu laiku pavadīt starp Kaliforniju, Montanu, Ņujorku un Lielbritāniju. Informētas personas apgalvoja, ka klupšanas akmens bija līgavas reliģiskie uzskati — viņa esot kategoriska evaņģēliste.

Toreiz Mērdoks stāstīja, ka šī ir viņa pēdējā iemīlēšanās reize. “Es baidījos iemīlēties, taču zināju, ka šī būs pēdējā reize. Labāk lai tā būtu. Esmu laimīgs,” viņš toreiz sacīja laikrakstam “The New York Post”.

Janvārī viņus pirmo reizi nofotografēja kopā Barbadosā, februārī Mērdokam piederošais "Wall Street Journal" ziņoja, ka viņš plāno par 30 miljoniem dolāru iegādāties lepnu mitekli Manhetenā pie Centrālparka, bet martā citā savā izdevumā "New York Post" viņš paziņoja par saderināšanos. Vēl tikai pagājušajā nedēļā "Daily Mail" vēstīja, ka Mērdoks uzdāvinājis Smitai 11 karātu dimanta saderināšanas gredzenu, kura vērtība sasniedz 2,5 miljonus dolāru.

Mērdoka pirmā sieva bija austrāliešu stjuarte Patrisija Bukere. Viņi apprecējās 1956.gadā, bet šķīrās 1967.gadā, pārim bija viena meita Prudensa. Mērdoka un viņa otrās sievas - žurnālistes Annas Torvas - laulība ilga no 1967. līdz 1999.gadam, tajā piedzima dēli Lahlans, Džeimss un meita Elizabete. 17 dienas pēc otrās laulības šķiršanas Mērdoks apprecējās ar uzņēmēju Vendiju Dengu, pārim piedzima meitas Greisa un Hloja, bet šī laulība tika šķirta 2013.gadā. Pēc trim gadiem Mērdoks apprecēja leģendārās rokgrupas "The Rolling Stones" solista Mika Džegera bijušo sievu Džeriju Holu, taču 2022. gadā izira arī šī laulība.

Mediju magnāts Ruperts Mērdoks un modele Džerija Hola

gallery icon

Miljardieris Ruperts Mērdoks un viņa bijusī sieva Vendija Denga

gallery icon