Pasaulē
2024. gada 6. marts, 10:33

Krievu okupanti aktivizējušies visā Mariupoles reģionā; uz tehnikas pamanīti jauni marķējumi

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Mariupoles apgabalā aktivizējušies krievu okupanti, turklāt uz tehnikas manītas jaunas identifikācijas zīmes, ziņo Mariupoles mēra padomnieks Petro Andrjuščenko.

"Mēs fiksējam lielu tehnikas pārvešanu vakarā. Galvenais virziens ir Rozivka. Inženiervienības, degvielas mašīnas, tanki (vismaz 5 uz vagoniem)," viņš teica.

Pretējā virzienā, kā atzīmēja mēra padomnieks, no Berdjanskas līdz Novoazovskai kravas automašīnas ar dzīvo spēku, kas apzīmētas ar diviem trīsstūriem.

foto: Ekrānuzņēmums
Krievu okupanti vakarā pārveduši lielu daudzumu tehnikas un Rozivku.

"Mēs turpinām uzraudzību. Pagaidām mēs provizoriski varam runāt par noteiktu aktivizāciju visā teritorijā," piebilda Andrjuščenko.

Situācija Mariupolē

Krievijas karaspēks liela mēroga iebrukuma laikā 2022. gada 24. februārī ieņēma Mariupoli Doneckas apgabalā, kas atrodas Azovas jūras krastā. Tomēr pilsētā nepārtraukti dārd sprādzieni, tie ir "triecieni" pa vietām, kur atrodas iebrucēji.

Mariupoles apgabalā ir vērojama zināma virzienu atdzīvināšana uz Rozivku un Polohi, kam ir savas īpatnības. Konkrēti tur krievu okupanti turpina savilkt dzīvo spēku.

"Piekrastē (Mangušas daļā) tika pamanīti jauni marķējumi gan kravas automašīnām, gan jauna tipa transportlīdzekļiem. Pats marķējums tika uzlikts kā papildu, galvenokārt uz transportlīdzekļa aizmugurējām daļām. Vienlaikus fiksējam ievērojama daudzuma "bagiju" tipa autotransporta parādīšanos - ārēji līdzinās Otrā pasaules "villisiem" (amerikāņu armijas apvidus automašīna - red.). Šķiet, ka tie ir paredzēti ātrai munīcijas nogādāšanai līdz frontei,” ziņo Andrjuščenko.

Mēra padomnieks norāda, ka Mariupoles apgabala Mangušas daļā okupanti veic arī personāla apmācības.

"Līdz tam ne tamlīdzīgi marķējumi, ne apakšvienības, ne transports netika fiksēts. Pagaidām lielākā daļa rezervju no gandrīz 50 tūkstošu Krievijas iebrucēju kontingenta ir statistiskās gaidīšanas vai treniņa stāvoklī," konstatēja Andrjuščenko.

"Mariupoles reģiona Mangušas daļā mēs reģistrējam lielu skaitu jaunu vienību dažādās apdzīvotās vietās," viņš teica.

Amatpersona norāda, ka to galvenā atšķirība ir jauni marķējumi gan uz kravas automašīnām, gan uz mazajām bruņumašīnām.

"Rombs - būtībā divi V un apgriezts V kvadrātā. Motorizētas kājnieku vienības," sacīja Andrjuščenko.