foto: Ekrānšāviņš
"Facebook" darbība pilnībā atjaunota; ļaudis sociālajos tīklos ironizē par Zakerberga likstām
"Facebook" radītājs Marks Zakerbergs.
Pasaulē
2024. gada 5. marts, 20:23

"Facebook" darbība pilnībā atjaunota; ļaudis sociālajos tīklos ironizē par Zakerberga likstām

Jauns.lv

Uzņēmums "Meta" paziņojis, ka "tehniskās problēmas", kas traucēja "Facebook", "Messenger" un "Instagram" darbību ir novērstas.

Simtiem tūkstoši lietotāju visā pasaulē otrdien aptuveni divas stundas nespēja piekļūt saviem sociālo tīklu kontiem. Problēmas ar piekļuvi šīm platformām parādījās ap plkst.17.20 pēc Latvijas laika. Tas ir lielākais šāda veida pārrāvums uzņēmuma vēsturē.

"Meta" atvainojas iedzīvotājiem norādot, ka viņi problēmu atrisināja tik ātri, cik vien tas bija iespējams.

Īslaicīgie traucējumi sociālo tīklu darbībā izraisīja īstu vētru mikroblogošanas vietnē "X". Uzņēmuma īpašnieks Īlons Masks savā profilā dalījās ar ironisku vēsti, norādot, ka "X" izrādījies pārāks par saviem konkurentiem:

Cits sociālo tīklu lietotājs norādījis, ka šī bijusi smaga diena "Facebook" radītāja Marka Zakerberga dzīvē:

Vēl kāds paudis savu redzējumu par to, kā "Meta" risina tehniskās problēmas:

Savukārt, citi norādījuši, ka sociālo tīklu pārrāvums viņus pilnībā izolējis no ārpasaules:

Arī Holivudas slavenība Parisa Hiltone iesaistījusies diskusijā norādot, ka bez "Instagram" viņai būs jāatgriežas pie vienkāršās dzīves.

Jau ziņots, ka problēmas ar piekļuvi "Meta" uzņēmuma platformām parādījās 5. martā ap plkst.17.20 pēc Latvijas laika. 

"Facebook", "Messenger" un "Instagram" ir vienas no populārākajām sociālo mediju vietnēm visā pasaulē, un tās pieder uzņēmumam "Meta". Uzņēmums medijiem sākotnēji neatklāja, kāds ir traucējuma iemesls, vai kad platformu darbība tiks atjaunota.

Tomēr tas nāca klajā ar oficiālu paziņojumu vēstot, ka problēma tiek risināta:

"Mēs apzināmies problēmas, kas ietekmē "Facebook" darbību, un mūsu inženieru komanda intensīvi strādā pie tā, lai traucējumi iespējami ātri tiktu novērsti."

Lietotājiem, kas centās iekļūt savos sociālo tīklu kontos parādās ziņojums "Jūsu sesija ir beigusies" vai "Raudusies negaidīta kļūda". Turklāt, šī problēma skar iedzīvotājus visā pasaulē.

Uzņēmums "Downdetector", kas ziņo par dažādu vietņu darbību pārrāvumiem vēsta, ka pārrāvuma laikā saņēmis vairāk nekā 160 000 ziņojumus no iedzīvotājiem, kas norādīja, ka nespēj iekļūt savā "Facebook" kontā. Par "Instagram" tika saņemti vairāk nekā 40 000 šādu ziņojumu.