Pasaulē
2024. gada 4. marts, 14:16

VIDEO: masīvi klints bluķi veļas lejup pa kalna nogāzi, saplacinot uz ceļa esošās automašīnas

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Sestdien, 2. martā Peru nofilmēta masīva laukakmeņu lavīna, kas gāzās lejup pa kalna nogāzi, saplacinot uz ceļa esošās automašīnas. Biedējošais video šokējis ne vienu vien soctīklu lietotāju.

Milzīgie, ātri ripojošie akmeņi aizsvieda vienu no kravas automašīnām kā boulinga ķegli — raidīja to gaisā un apgāza uz sāniem. Masīvie bluķi satrieca pāris kravas automašīnas, bet  brīnumainā kārtā nevienu nenogalināja.

Abu kravas automašīnu vadītāji izdzīvoja, taču to krava tika saspiesta un centrālās šosejas posms Sanmateo rajonā Huančorā tika iznīcināts, ziņoja CNN Čīle.

foto: Ekrānuzņēmums
Milzīgi akmeņi ietriecās uz ceļa esošajās kravas automašīnās, brīnumainā kārtā nevienu nenogalinot.

Automašīnas paneļa kameras kadros, kas iemūžināja biedējošo atgadījumu, redzams, ka viens automašīnas lieluma laukakmens no kalna noripo tieši uz kravas automašīnu un pēc tam, kad pret to atduras, uzmet transportlīdzekli gaisā.

Tam sekoja vēl vairāku akmeņu straume, un vēl viens liels laukakmens, kas vēlās lejup no kalna un ietriecās ceļa braucamajā daļa tieši otras kravas automašīnas priekšā, atstājot uz brauktuves milzīgu caurumu.

Seku fotogrāfijās redzams desmitiem dažāda lieluma akmeņu, kas izmētāti pāri brauktuvei, kā arī atlūzas no divām kravas automašīnām.

Ceļa atbrīvošana prasīja apmēram četras stundas, ziņoja Peru medijs "La Republica".

foto: Ekrānuzņēmums
Autovadītājus uz ceļa pārsteidza milzīgi laukakmeņi, kas vēlās lejup pa kalna nogāzi.

Varas iestādes noskaidroja negadījuma iemeslus. Amatpersonas uzskata, ka spēcīgas lietusgāzes šajā apgabalā varētu būt destabilizējušas zemi, ziņo CNN Chile un "La Republica".

Vairāk nekā pirms gada valsts piedzīvoja traģēdiju, kad pastāvīga lietus dēļ zemes nogruvumos gāja bojā desmitiem cilvēku.