"Ak dieviņ, kas notiek, baisi dzīvot. Pie mums viņi no kurienes?!?": Putina dzimtās pilsētas iedzīvotāji sāk uz savas ādas izjust "specoperāciju" Ukrainā
Uzliesmojums debesīs drona uzbrukuma laikā Sanktpēterburgas Bronkas ostas rajonā (ekrānuzņēmums no video)
Pasaulē
2024. gada 2. marts, 22:20

"Ak dieviņ, kas notiek, baisi dzīvot. Pie mums viņi no kurienes?!?": Putina dzimtās pilsētas iedzīvotāji sāk uz savas ādas izjust "specoperāciju" Ukrainā

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Krievijas diktatora Vladimira Putina dzimtās pilsētas Sanktpēterburgas izbiedētie iedzīvotāji sestdien uz savas ādas nedaudz sajuta "specoperācijas" atbalsis, kamēr Krievijas Aizsardzības ministrija paziņojusi par otro notriekto Ukrainas dronu virs pilsētas.

Aculiecinieki stāstīja "Telegram" kanālam "Mash na Moike" par diviem spēcīgiem sprādzieniem un uzplaiksnījumiem debesīs, savukārt pilsētas Petrodvorecas rajona iedzīvotāji stāstīja, ka redzēja garāmbraucošās ugunsdzēsēju un ātrās palīdzības automašīnas. Aculiecinieki stāstīja, ka sprādzienu troksnis bija tālu dzirdams, bet mājās rībēja stikli.

 "Es dzīvoju Ļebjažjē un stāvēju virtuvē, dzirdēju sprādzienu. Ak dieviņ, kas notiek, baisi dzīvot. Pie mums viņi no kurienes?!?" žēlojās kāda vietējā iedzīvotāja.

"Braucām pa pilsētas apvedceļu, iebraucām Bronkā, bija spēcīga blāzma, pa automašīnu stipri triecieni, braucām, vispār nesapratām, kas tas ir ... Taču bija baisi nepatīkami," ar saviem pārdzīvojumiem soctīklos dalījās cita iedzīvotāja. Cits piebilda, ka "uzblieza" tā, ka "māja notrīcēja".

Sakarā ar iespējamiem dronu draudiem Krievijas otrās lielākās pilsētas Sanktpēterburgas Pulkovas lidostas darbs uz laiku tika paralizēts un ieviests plāns “Paklājs”, bet lidmašīnas riņķoja pilsētas tuvumā.

Savukārt no rīta drons nokrita uz dzīvojamās mājas, sabojājot vairākus dzīvokļus. Cietušo neesot. Vietējie mediji vēstīja, ka drons nesa apmēram 3,5 kg spridzekli un tā mērķis varēja būt tuvējā naftas bāze "Ručji". Neaizlidojot līdz tai, drons ietriecies piecstāvu mājā, sabojājot balkonus un logus, vēsta "Mash".

Pirms tam Krievijas aviācijas pārvaldes “Rosaviacija” pārstāvis paziņoja, ka “civilo gaisa kuģu lidojumu drošībai” lidosta ierobežojusi lidmašīnu izlidošanu un ielidošanu. “Ierobežojumi ieviesti kopš plkst. 19.32 pēc Maskavas laika”. Vēlāk tika ziņots, ka lidosta atsākusi darbu.

Ļeņingradas apgabala gubernators Aleksandrs Drozdenko paziņoja, ka pretgaisa aizsardzības sistēmas nostrādāja Lomonosova rajonā, trāpot mērķiem Somu jūras līcī un piekrastē.

Savukārt Krievijas Aizsardzības ministrija apsūdzēja Ukrainu "teroristiskā uzbrukumā" — to paziņojot vienā mierā pēc pašu armijas asiņainā trieciena pa Odesu, nogalinot septiņus cilvēkus, tostarp divus bērnus, kā arī neskaitāmiem citiem asiņainiem dronu uzbrukumiem.