foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com
Ņujorka vairs nav tāda, kāda agrāk; iebrucējs nošauj veikala darbinieku nieka cigāra dēļ
Nazims Berijs
Pasaulē
2024. gada 28. februāris, 17:07

Ņujorka vairs nav tāda, kāda agrāk; iebrucējs nošauj veikala darbinieku nieka cigāra dēļ

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Bruklinā kāda veikala darbinieks nāvējoši sašauts pakausī pēc tam, kad viņš atteicās savam slepkavam atdot cigāru bez maksas.

37 gadus vecais upuris Nazims Berijs otrdien, 27. februārī, tika nošauts Franklina avēnijā netālu no Linkolna laukuma, Bruklinā, kur strādāja par apkalpotāju pārtikas veikalā, informē “New York Post”.

Koflikts sākās brīdī, kad aizdomās turamais lūdza Berijam “Black and Mild” cigāru, par to atsakoties maksāt, stāsta nogalinātā puiša mamma Danete Hollija. “Berijs teica: “nē,” un viņi sāka strīdēties."

Pēc strīda ar Beriju aizdomās turamais devās prom no veikala, taču pēc neilga laika atgriezās jau ar ieroci un pie veikala uzsāka kautiņu ar cietušo.

Aculiecinieki stāsta, ka bija dzirdams strīds, - sācies kautiņš līdz vainīgais pavērsa ieroci pret Beija pakausi un viņu nošāva. Vainīgais no nozieguma vietas ir aizbēdzis.

Berijs steidzami tika nogādāts Kingsas apgabala slimnīcā, kur konstatēta cietušā nāve, ziņo varasiestādes.

Policija otrdien ir publicējusi fotogrāfiju, kurā redzams uzbrucējs.

Amerikas Savienotās Valstis (ASV) ir izsludinājušas atlīdzību 10 000 dolāru apmērā par informāciju, kas palīdzētu atrast un aizturēt vainīgo, kā arī šobrīd tiek vākta nauda, lai palīdzētu Berijas ģimenei bēru organizēšanā.

"Šobrīd vissvarīgākais ir dabūt šo puisi prom no Ņujorkas ielām. Tas, kurš pastrādā ko šādu, ir jāiesēdina cietumā uz ļoti ilgu laiku," sacīja United Bodegas of America (UBA) pārstāvis Fernando Mateo.

"Tas ir pilnīgs neprāts! Ņujorka vairs nav tāda, kāda tā bija agrāk - cilvēki baidās par savu drošību un dzīvību, un mums ir jādara viss, lai to izbeigtu," pauda Mateo.

Berija māte stāsta, ka viņas dēls jau ilgstoši strādājis šajā veikalā, un arī iepriekš bijušas problēmas ar klientiem, kuri vēlas, saņemt preces bez maksas.

Šokētie draugi, kaimiņi un pilsētas iedzīvotāji noliek sveces un ziedus vietā, kur Berijs tika augstasinīgi nogalināts, paužot neizprati par tik nežēlīgu rīcību. 

"Viņš bija jauks zēns, kurs vienkārši vēlējās nopelnīt papildus naudu, neviens neko tādu nav pelnījis," savu sašutumu pauž pilsētas iedzīvotāja Katrīna Arojo.