Pasaulē
2024. gada 27. februāris, 16:53

Situācija pie Avdijivkas ir ļoti sarežģīta: okupanti uzbrūk gan dienu, gan nakti

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Situācija pie Doneckas apgabala Avdijivkas ir ļoti sarežģīta. Okupanti turpina veikt aktīvas uzbrukuma operācijas visu diennakti – gan dienu, gan nakti, vēsta trešās atsevišķās uzbrukuma brigādes komandiera vietnieks Maksims Žorins.

"Galvenais virziens, kurā krievi šobrīd izdara spiedienu, ir apdzīvoto vietu līnija Berdiči - Orlivka," ziņo Žorins.

Komandiera vietnieks norāda, ka ļoti aktīvas kaujas notiek Krasnohorivkas apkārtnē.

"Ienaidnieks cenšas nostiprināties sagrābtajās teritorijās ar milzīgu kājnieku skaitu. Runājot par Ukrainas spēku rīcību, gan mūsu trešā uzbrukuma, gan dažas citas vienības ne tikai sēž aizsardzībā, bet arī veic pretuzbrukuma pasākumus," viņš piebilda.

Ukrainas bruņotie spēki veikuši taktisku atkāpšanos no Severnes un Stepnes ciemiem, norāda operatīvi stratēģiskā karaspēka grupējuma "Taurija" spīkers Dmitrija Lihovijs.

"Avdijivkas virzienā mūsu vienības atkāpās no mazajiem Severnes un Stepnes ciematiem," sacīja Lihovijs.

Viņš norāda, ka šajās abās apdzīvotajās vietās pirms kara atradās līdz 100 iedzīvotājiem. Tikmēr sīvas cīņas par Severni turpinājās no vakardienas vakara līdz pat naktij. Ienaidnieks tur cietis smagus zaudējumus.

Lihovijs saka, ka, ja līdz šim ienaidnieks mēģināja veikt uzbrukumus nelielās grupās, tad šīs uzbrukuma grupas skaitliski ir vada (30-50 karavīri - red.) lielumā un dažeiz pat rotas (3-6 vadi - red.).

Ukrainas bruņotajiem spēkiem izdevās stabilizēt aizsardzības līniju Doneckas apgabala Toņenkojes, Orlivkas un Berdiču ciematu apgabalos, vēsta brigādes ģenerālis, karaspēka operatīvi stratēģiskās grupas "Taurija" komandieris Aleksandrs Tarnavskis.

"Avdijivkas virzienā aizsardzības līnija Toņenkojes, Orlivkas un Berdiču apgabalos ir stabilizēta. Krievu uzbrukuma mēģinājumi Novomihailivkas un Robotines apgabalos bija neveiksmīgi," viņš sacīja.

Situācija Avdijivkas virzienā

Krievijas karaspēks neapstājās pie Avdijivkas ieņemšanas un lieliem spēkiem turpina virzīties uz priekšu. Okupanti izdara spiedienu uz apkārtējiem ciemiem.

Ukrainas bruņotie spēki Avdijivkas virzienā 27. februārī veikuši taktisku atkāpšanos no Severnes un Stepnes ciematiem.

26. februārī kļuva zināms, ka Ukrainas bruņotie spēki atstāja Lastočkines ciematu.

Pirms tam, 25. februārī, aizsardzības spēki atkāpās uz Lastočkines rietumu nomali netālu no Avdijivkas. Un Krievijas armija ar aviācijas un artilērijas palīdzību turpina uzbrukumus Avdijivkas virzienā.

20. februārī "Deep State" rakstīja, ka pēc Avdijivkas ieņemšanas krievu iebrucēji virzījās uz rietumiem un tuvojās Lastočkines ciemam.