Pasaulē
2024. gada 22. februāris, 15:46

Ukraiņu robežsargs stāsta, kā Avdijivkā ar granātmetēju no 3 metru attāluma šāva uz okupantiem

Jauns.lv

Robežsargs stāstīja, kā kaujās par Avdijivku Doneckas apgabalā viņš šāvis uz iebrucējiem no granātmetēja. Zīmīgi, ka ienaidnieks atradās ne vairāk kā trīs metru attālumā, vēsta Valsts robežsardzes dienests.

"Mēs redzējām, ka pretējā mājā pulcējas okupanti. Gribējām trāpīt viņiem no "Mušas" (granātmetējs RPG-18 - red.). Mēs ar biedru izskrējām uz ceļa, pēc tam redzējām, ka krievi vairs nav mājā, bet trīs metru attālumā, mums priekšā. Skrēja ar ieročiem un kliedza: "Padodieties, dzīvosiet!” – viņš teica.

Pēc tam robežsargi šāva nevis uz māju, bet gan krieviem.

foto: Ekrānuzņēmums
Robežsargs ar iesauku "Haskijs" stāsta par ielu kaujām Avdijivkā.

"Nezinu, kā viņam brīnumainā kārtā paveicās, viens no viņiem, krītot, no "Mušas" noķēra rikošetu. Pēc tam mēs atgriezāmies un satikām viņus jau pagalmā. Okupants tik ļoti nobijās no šāviena, ka, metot granātu, aizmirsa izraut drošinātāju un tika iznīcināts. Un viņa grupa atkāpās," piebilda robežsargs ar iesauku "Haskijs".

Atkāpšanās no Avdijivkas

Krievijas armija uzbrukumu Avdijivkai sāka oktobra sākumā. Uzbrukumu laikā tā zaudēja ievērojamu skaitu tehnikas un personāla. Naktī uz 17. februāri Ukrainas bruņoto spēku virspavēlnieks Aleksandrs Sirskis paziņoja par lēmumu izvest Ukrainas karaspēku no Avdijivkas, kam draudēja ielenkšana.

ASV Kara studiju institūts (ISW) norāda, ka aizsardzības spēki varēs izveidot jaunas aizsardzības līnijas pie Avdijivkas un apturēt ienaidnieka tālāko virzību.

Krievijas armija Avdijivkas sektorā četros mēnešos zaudēja 47 186 karavīrus, 364 tankus un piecas lidmašīnas, svētdien vietnē "Telegram" pavēstīja Ukrainas Aizsardzības spēku Taurijas virziena komandieris Oleksandrs Tarnavskis.

Viņš norādīja, ka Ukrainas armija Avdijivkas sektorā nodarīja ienaidniekam milzīgus zaudējumus un iznīcināja ievērojamas krievu okupantu rezerves, ko viņi plānoja izmantot uzbrukuma operācijām citos frontes sektoros.