Krievijā atrasts jauns vainīgais par iebrukumu Ukrainā. Paliksiet muti vaļā!
Kaļiņingradas apgabala gubernators Antons Alihanovs (ekrānuzņēmums no "X")
Pasaulē
2024. gada 14. februāris, 04:00

Krievijā atrasts jauns vainīgais par iebrukumu Ukrainā. Paliksiet muti vaļā!

Jauns.lv

No Krievijas prezidenta Vladimira Putina un viņa visdažādākā ranga sulaiņu mutes ir skanējušas dažādas pasaciņas un apgalvojumi, kas liktu saķert galvu psihiatriem, taču visus pārspējis Kaļiņingradas (jeb Karaļauču) apgabala gubernators Antons Alihanovs.

Izrādās, Krievijas invāziju Ukrainā izraisījis turpat Kēnigsbergā XVIII gadsimtā dzīvojušais vācu filozofs Imanuels Kants (1724-1804).

“Šeit dzimušajam Kantam ir gandrīz tiešs sakars ar globālo haosu, globālo pārkārtošanu, ar ko mēs pašlaik saskaramies. Vēl vairāk, viņam ir tiešs sakars ar militāro konfliktu Ukrainā,” vienā mierā paziņoja Alihanovs, uzstājoties politologu saietā Svetlogorskā.

“Kants deva sākumu vācu klasiskajai filozofijai, attīstīja vācu gribu, vienlaikus to atgriežot no augstākām vērtībām”, kā rezultātā radās “tāda sociālā kultūras situācija”. Kants bija “mūsdienu Rietumu garīgais tēvs", kas ielika mūsdienu Rietumu ētiskos pamatus — "pragmatismu un bezatbildību", un Kanta darbos “sākās” gan Pirmais pasaules karš, gan Krievijas invāzija Ukrainā, paziņoja gubernators, neaizmirstot vainot Rietumus, kas vienmēr ir pārkāpuši visas vienošanās.

“Plašā publicistika Kantu dēvē par praktiski visa tēvu. Viņš ir gan brīvības idejas, gan tiesiskās valsts, liberālisma, nacionālisma ideju tēvs. Un pat Eiropas Savienības izveidošanas idejas, ANO idejas, arī to. Vēl vairāk, viņam ir tiešs sakars ar militāro konfliktu Ukrainā,” izteicās gubernators.

“Kad pastāvīgi dzīvo un strādā Kaļiņingradas apgabalā, nav iespējams neaizdomāties par pasaules politiku un starptautiskajām attiecībām,” viņš piebilda.

Apgabala vadība pasteidzās paziņot, ka neieviesīs Kanta darbu studēšanas ierobežojumus. “Nav runas ne par kādu diženā filozofa Kanta ierobežošanu. Tā bija ekspertu diskusija, tas bija viedoklis, skatījums uz dažiem Kanta darbiem un to ietekmi uz vēstures procesiem,” paziņoja apgabala vadība.

Soctīklos jau izsmēja šo kārtējo Krievijas vēstures apcerējuma “pērli”.