foto: scanpix
Atklājas jaunas detaļas pazudušās britu meitenītes Madelēnas lietā. Britu vīrietis uzskata, ka zina, kas notika patiesībā
Britu meitenīte Madelēna Makkena, kura 2007. gada maijā pazuda no kūrorta Portugālē un joprojām nav atrasta.
Pasaulē
2024. gada 9. februāris, 10:55

Atklājas jaunas detaļas pazudušās britu meitenītes Madelēnas lietā. Britu vīrietis uzskata, ka zina, kas notika patiesībā

Jauns.lv

Nedēļu pirms Madelēnas Makkenas pazušanas kādā Portugāles kūrortā 2007. gada 3. maija vakarā, tika izgatavots bērna nolaupīšanas plāns, lai meitenīti tālāk pārdotu kādam bezbērnu pārim, ziņo "Sky News". 

Kristians Brekners, kura vārds izskanējis britu meitenītes Madelēnas Makkenas pazušanas lietā, mēģinājis savervēt kopīgu draugu, lai tas palīdzētu atrast mazuli, ko pārdot kādam bezbērnu pārim, apgalvo bijušais Apvienotās Karalistes politisko kampaņu dalībnieks Kens Ralfs.

Aizdomās turētais Kristians Brekners izteica piedāvājumu vīrietim, kurš bija bez naudas un dzīvoja teltī nomaļā Algarves piekrastes daļā.

59 gadus vecais Ralfs stāsta: "Kādu vakaru pēc maltītes mēs sēdējām pie ugunskura, izdzērām pāris alus, un agrā rīta stundā mans draugs sāka raudāt. Es viņam pajautāju, kas ar viņu noticis, un galu galā viņš man atzinās, ka bija iesaistījies Kristiāna plānā, lai no bagātas ģimenes Portugāles kūrortā nozagtu bērnu."

Meklējot Madelēnas Makkenas mirstīgās atliekas, policija uzduras “būtiskam pavedienam”

Vācijas policija pabeigusi trīs dienu ilgušu 2007. gadā pazudušās britu meitenītes Madelēnas Makkenas mirstīgo atlieku meklēšanu nomaļā Algarves ūdenskrātuvē, atrodot ...

gallery icon

Kens Ralfs, Kristians un viņu kopīgais draugs, ārzemnieks, kura vārdu juridisku iemeslu dēļ nevar nosaukt, bija daļa no klejotāju, bohēmistu kopienas, kas dažādu iemeslu dēļ dzīvoja izolētās vietās Portugāles dienvidrietumos.

"Kristians zināja, ka puisis ir neaizsargāts un vēlas doties uz ārzemēm, bet viņš nevarēja aizbraukt, jo nevarēja atļauties lidmašīnas biļetes."

"Es savam draugam teicu, ka tu nevari iesaistīties cilvēka nolaupīšanā izpirkšanas nolūkā, tas ir smieklīgi, tad viņš paskaidroja - "nē, tas tā nav". Kristians bija pasūtītājs, bet pircējs, vācu pāris, kuram nevarēja būt bērni,” stāsta brits. 

Pēc nedēļas [2007. gada maijā] Ralfs atgriezās Apvienotajā Karalistē, kad uzzināja ziņu, ka trīs gadus vecā Madelēna bez vēsts pazudusi no īrēta dzīvokļa Portugāles dienvidu provinces Algarves kūrortpilsētā Prajā da Lusā.

Pirms 13 gadiem pazudusī Madelēna Makkena

Madelēna Makkena pazuda 2007.gadā Portugālē, kamēr viņas vecāki bija izgājuši vakariņās uz tuvējo bāru.

gallery icon

Kens Ralfs trīs stundu laikā ieradies policijas iecirknī Vorkingtonā, Kambrijā, un ziņojis par to, ko zināja.

"Es teicu policijai, lūk, slepena karte, kā jūs nokļūsiet līdz šim punktam šeit mežā. Es teicu, ka tā nekavējoties jānosūta Portugāles policijai." Pēc atgriešanās Algarvē viņš devās uz vietējo policijas iecirkni un atkārtoja savu stāstu, bet teica, ka viņam tika pateikts, ka portugāļu detektīvi par to neko nezina.

Viņš atklāja, ka viņa draugs bija pazudis, viņa vigvama telts nodegusi, un nebija nekādu pazīmju no Kristiana Breknera. Nevienu no viņiem viņš vairs nekad nav redzējis. 

Ralfa kungs piebilda: "GNR [vietējā policija] man jautāja: "Vai jūs jau esat sniedzis savu paziņojumu britu policijai"? Es atbildēju: "jā", un viņi teica: "Labi, neuztraucieties, brauciet mājās. Ja viņiem vajadzēs ar jums sazināties, viņi sazināsies". Un, protams, gadu gaitā neviens ar mani nesazinājās."

Kad 2020. gadā Kristians Brekners tika publiski identificēts kā aizdomās turamais Madelēnas Makkenas nolaupīšanas lietā, Ralfs Kens atpazina viņu pēc mediju fotogrāfijām un atkal sazinājās ar policiju.

Portugāles detektīvi viņu nopratināja, lai gan viņš joprojām nezina, kāda loma izmeklēšanā ir bijusi viņa liecībām.

"Viņi man teica, ka kāds ir sazinājies ar manu draugu ārzemēs un viņš noliedza, ka mani pazīst, bet man ir ducis liecinieku, kas apgalvos, ka viņš melo. Es domāju, ka viņš vienkārši nevēlējās, lai viņu nopratina policija,” teic Ralfs Kens. 

Ralfa kungs ir sazinājies ar Skotlendjarda detektīviem un pagājušā gada nogalē nosūtīja detalizētu paziņojumu Vācijas prokuroram, kurš tagad vada Madelēnas lietas izmeklēšanu.

Prokurors Hanss Kristians Volterss "Sky News" pastāstīja, ka ir nodevis šo paziņojumu Vācijas izmeklētājiem.

Madelēnas ģimene un foto, kā viņa varētu izskatīties patlaban

gallery icon


Kristians Brekners, kuru saskaņā ar Vācijas privātuma likumiem nevar pilnībā identificēt, joprojām ir galvenais aizdomās turamais Madelēnas pazušanā, taču viņam nav izvirzītas apsūdzības. Viņš noliedz jebkādu saistību ar notikušo. Pašlaik viņš izcieš septiņu gadu cietumsodu Vācijas cietumā par vecāka gadagājuma amerikānietes izvarošanu, Portugālē  2005. gadā.

Ralfs Kens stāsta, ka viņš pazina Kristianu mēnešos pirms Madelēnas pazušanas, jo viņi abi mēdza novietot savus kemperus Barranko pludmalē garas, akmeņainas takas galā.

Ralfs un viņa sieva bija pametuši Apvienoto Karalisti, kad policija viņu kļūdaini atmaskoja pēc tam, kad viņš bija nodevis informāciju par kādas bandas slepkavību. Viņš veiksmīgi iesūdzēja tiesā Lielās Mančestras policiju, izstājās no liecinieku aizsardzības plāna un pazuda, uzsākot klaiņotāja dzīvi Portugālē.

Ralfa kunga liecības par bērna zādzības plānu apstiprina Mihaels Tačls, kurš tolaik bija labs Kristiana Breknera draugs.

Tasčls grāmatā "Mani Madeleinas meklējumi" (My Search For Madeleine) autoram Džonam Klārkam pastāstīja: "Viņš (Kristians B) vienmēr lielījās ar naudu un tās pelnīšanu, īpaši no zādzībām. Viņš pat runāja par bērnu pārdošanu, varbūt uz Maroku."

Skotlendjarda detektīvi vienmēr ir uzskatījuši, ka, lai kāds arī būtu viņas galīgais liktenis, Madelēna tika nolaupīta rūpīgi plānotā operācijā.

Vairāk par Madelēnas Makkenas pazušanu lasi šeit!