Pasaulē
2024. gada 24. janvāris, 10:09

VIDEO: Ukrainā radītas speciālas vienības, kas valsts ziemeļos iznīcina okupantu diversantus

Jauns.lv

Ukrainā izveidotas pretsabotāžas rezerves vienības, lai apsargātu ziemeļu robežu. Viņu uzdevums ir pretoties ienaidnieka diversantu grupām, ziņo Ukrainas Bruņoto spēku Apvienoto spēku komandieris Serhijsu Najevs.

Komandieris norāda, ka ienaidnieks nenogurstoši cenšas izlauzties cauri Ukrainas aizsardzībai, izmantojot visa veida ieročus. Tie ir ne tikai raķešu uzbrukumi no gaisa, bet arī fiksēti diversantu grupējumu mēģinājumi šķērsot valsts robežu.

Tāpēc tika izveidotas pretsabotāžas rezerves vienības, kam nepieciešamības gadījumā dažu minūšu laikā jāierodas apgabalā, kur tika atklāts ienaidnieks, lai to pēc tam likvidētu.

Najevs pārbaudīja vienības, kas iznīcina ienaidnieka diversantus Ukrainas ziemeļos.

foto: Ekrānuzņēmums
Pretsabotāžas rezerves vienībām nepieciešamības gadījumā dažu minūšu laikā jāierodas apgabalā, kur tika atklāts ienaidnieks, lai to pēc tam likvidētu.

"Robežsargi, kurus pastiprina teritoriālās aizsardzības kaujinieki, sargā valsts robežu visu diennakti. Pretsabotāžas rezerves vienības pastāvīgi trenējas un paaugstina savu apmācības līmeni un gatavību reaģēšanai gadījumā, ja pretinieks mēģina pielietot naidīgu spēku," sacīja Najevs.

Okupantu mēģinājumi ielauzties Ukrainā

Krievu okupanti neatsakās no mēģinājumiem iekļūt Čerņihivas un Sumu apgabala teritorijā. Robežsargi skaidroja, ka ienaidnieka diversanti cenšas apzināt militārpersonu atrašanās vietu, kā arī mīnēt teritorijas.

Nesen Čerņihivas apgabalā Krievijas diversanti apšaudīja civilo automašīnu. Uzbrukuma rezultātā gāja bojā vīrietis.

Sumu reģionā Ukrainas Drošības dienests veica pretsabotāžas pasākumus. Iedzīvotāji aicināti ziņot par aizdomīgām personām.

Kā pastāstīja ģenerālleitnants Serjijs Najevs, kopš 2024. gada sākuma Krievijas diversanti piecas reizes mēģinājušas iekļūt Čerņihivas un Sumu apgabala pierobežas teritorijās.