foto: Soctīkli
Ukrainas Drošības dienests izvirzījis apsūdzības krievu blogerei, kura aicināja Harkivā "piebeigt ukraiņus"
Ukrainas Drošības dienests veic pasākumus, lai sauktu pie atbildības Krievijas blogeri Elvīru Borovkovu.
Pasaulē
2024. gada 24. janvāris, 04:56

Ukrainas Drošības dienests izvirzījis apsūdzības krievu blogerei, kura aicināja Harkivā "piebeigt ukraiņus"

Jauns.lv

Likumsargi apsūdzējušu krievu blogeri Elvīru Borovkovu, kura iepriekš aicināja Krievijas armiju "piebeigt" Harkivas iedzīvotājus, ziņo Ukrainas Drošības dienests.

Kas notika?

Drošības dienests savācis pierādījumus pret Krievijas blogeri Elvīru Borovkovu, kura publiski aicināja uz ukraiņu genocīdu.

Apsūdzētā ir daļa no Krievijas diktatora Vladimira Putina propagandistu pulka, kas aģitē par Ukrainas pilsoņu masveida slepkavībām un pilnīgu Ukrainas civilās infrastruktūras iznīcināšanu.

Blogere slavēja Harkivas apšaudi 2023. gada 22. februārī, kad krievi pilsētu apšaudīja no zenītraķešu sistēmas S-300.

Nākamajā dienā pēc notikušā Borovkova aicināja iebrucējus vēlreiz dot triecienu reģionālajam centram, lai "piebeigtu tos, kas izdzīvoja".

Blogere aicina "izdzēst" Ukrainu

Propagandiste ierakstīja un publicēja savu aicinājumu Krievijas karaspēka pavēlniecībai, kurā viņa ierosināja iznīcināt Ukrainu "līdz nullei".

Pēc izmeklēšanas datiem, ienaidnieka blogeres destruktīvos video nekavējoties "pārķēra" Kremļa labākie televīzijas kanāli, lai radītu iestudētus sižetus par karu Ukrainā.

Ukrainas Drošības dienesta ierosinātā ekspertīze apstiprināja faktus par informāciju un ļaundares graujošajām darbībām pret Ukrainu.

Kas viņai draud?

Pamatojoties uz savāktajiem pierādījumiem, izmeklētāji neklātienē informēja Borovkovu par aizdomām par publiskiem aicinājumiem uz genocīdu. Viņai draud līdz pat piecu gadu cietumsods.

"Tā kā blogere no tiesas slēpjas Krievijā, tiek veikti visaptveroši pasākumi, lai viņu sauktu pie atbildības par viņas pastrādātajiem noziegumiem," piebilda izlūkdienests.