Brunejas karaliskā prinča kāzas

Svētdien , 14. janvārī, dzīve mazajā, ar naftu bagātajā Brunejas karalistē teju apstājās, jo tika sasniegts 10 dienu svinību svarīgākais ...

gallery icon
Pasaulē
2024. gada 16. janvāris, 11:27

FOTO: pēc 10 dienu ilgām un neticami krāšņām svinībām Āzija zaudējusi tās iekārojamāko vecpuisi – Brunejas karalisko princi, kurš apņēmis daiļavu par sievu

Jauns.lv

Svētdien , 14. janvārī, dzīve mazajā, ar naftu bagātajā Brunejas karalistē teju apstājās, jo tika sasniegts 10 dienu svinību svarīgākais punkts  - grandiozas karaliskās kāzas, kurās piedalījās daudz Tuvu austrumu, Āzijas valstu vadītāji un karaliskās personas, vēsta CNN.

Greznajā ceremonijā Brunejas sultāna Hasana Bolkijas desmitais bērns un ceturtais dēls princis Abduls Matīns apprecējās ar savu ilggadējo partneri Janu Muliju Anišu Rosnu, karaliskā padomnieka mazmeitu.

Pāris apmainījās ar zvērestiem Istanā Nurul Imanā, sultāna oficiālajā rezidencē un pasaulē lielākajā dzīvojamajā pilī – ar 1788 istabām, 257 vannas istabām un gaisa kondicionētiem staļļiem 200 polo ponijiem.

Sekoja kāzu gājiens pa galvaspilsētas Bandarseribegavana ielām, kam sekoja atbalstītāju pūļi, kas stundām ilgi pulcējās svelmainā karstumā, lai ieraudzītu un sveiktu karalisko jaunlaulāto pāri.

Atvērtā “Rolls Royce” aizmugurē Matīns un viņa līgava pamāja pūlim, kad viņi tika vesti uz svinību ceremoniju mošejā ar zelta kupolu.

foto: AFP/Scanpix
Jaunais pāris sveic pavalstniekus.

32 gadus vecais princis, Lielbritānijā guvis izglītību un izglītots Brunejas Karalisko bruņoto spēku militārais virsnieks, kurš ir sestais rindā uz sava tēva troni, ir kļuvis par Brunejas karaliskās ģimenes moderno seju.

Tabloīdos un žurnālos savulaik slavēts kā viens no Āzijas visiekarokajākajiem vecpuišiem, Matīns aktīvi darbojas Instagram, kur viņš dalies ar savas dzīves ainiņām ar saviem 2,6 miljoniem sekotāju. Ieraksts, ko viņš publicēja 31. decembrī, paziņojot par saderināšanos, piesaistīja desmitiem tūkstošu atzīmju un apsveikuma komentārus.

Brunejas karaliskā prinča ekskluzīvais mačo dzīvesveids pirms kāzām

Tabloīdos un žurnālos savulaik slavēts kā viens no Āzijas visiekārotākajiem vecpuišiem, Matīns aktīvi darbojas Instagram, kur viņš dalies ar savas ...

gallery icon

Saskaņā ar plašsaziņas līdzekļu ziņām, viņa līgava Aniša ir uzņēmēja, kas vada tūrisma uzņēmumu un zīda apģērbu zīmolu.

Ir jau zināms, ka sultāns un Brunejas karaliskās ģimenes locekļi dzīvo ekstravagantu dzīvesveidu un ir rīkojuši greznas ballītes, tostarp leģendāras sultāna 50. dzimšanas dienas svinības 1996. gadā, kas izmaksāja aptuveni 25 miljonus dolāru, un ietvēra privātu Maikla Džeksona koncertu un polo spēli ar Lielbritānijas toreizējo princi Čārlzu.

10 dienu svinības

Karaliskās kāzu svinības sākās 7. janvārī ar tradicionālu musulmaņu pirmskāzu ceremoniju, kurā līgava deklamē pilnu Korāna lasījumu. Karaliskā līgava valkāja baltu hidžābu un tradicionālo malajiešu kāzu kleitu.

Oficiālā islāma svinību ceremonija notika 11. janvārī.

Citā tradicionālā ceremonijā, ko sauc par “pūderēšanas ceremoniju”, sākās ar šķēpu nesēju parādi, pāris ieradās atsevišķi spilgti sarkanos malajiešu kāzu tēpos. Viņus svētīja viņu ģimenes locekļi, kuri uz rokām uzklāja krāsainu pulveri – rituālu, kas simbolizē svētību auglībai un bagātībai.

foto: AFP/Scanpix
Pūderēšanas ceremonija.

Svētdienas svinības līdz ar oficiālajām kāzām sasniedza kulmināciju, kad princis, ģērbies svinīgā militārā formā, devās pa eju kopā ar savu jauno līgavu, kura bija ģērbusies dimanta tiārā un tradicionālā baltā kāzu kleitā, kas rotāta ar dārgakmeņiem.

foto: EPA/Scanpix
Daiļā līgava.

Ceremonijā, kas veidota no Brunejas gadsimtiem ilgās islāma monarhijas vēstures, piedalījās Butānas, Saūda Arābijas, Jordānijas un Apvienoto Arābu Emirātu karaliskās personas, kā arī kaimiņvalstu, tostarp Malaizijas, Indonēzijas un Filipīnu, vadītāji.

Milzīgu bagātību valsts

Bruneja ir maza nācija, kas atrodas Dienvidaustrumāzijas Borneo salā, ko tā dala ar Malaiziju un Indonēziju.

Valstī, kas 1984. gadā ieguva neatkarību no Lielbritānijas, iedzīvotāju skaits ir mazāks par 500 000, taču tā ir viena no pasaules bagātākajām valstīm, jo ​​tās milzīgās bagātības gandrīz pilnībā iegūtas no naftas un gāzes rezervēm.

foto: AFP/Scanpix
Jauno pāri sveikt ieradušās pavalstnieces.

Tās valdošo karalisko ģimeni, Bolkijas namu, vada Matīna tēvs Hasanāls, pasaulē visilgāk valdošais monarhs.

Sultāns arī vada valdību kā premjerministrs, un viņam ir vairāki kabineta portfeļi, tostarp aizsardzības ministrs, Brunejas militāro, kā arī finanšu un ārlietu komandieris.

Valstī tiek ieviesti stingri noteikumi, piemēram, alkohola aizliegumi. Homoseksualitāte, protams, ir aizliegta. Sultāns ir kritizēts no cilvēktiesību grupu puses visā pasaulē par šariata kriminālkodeksa ieviešanu, kas ietver nāvi, nomētājot ar akmeņiem, un ekstremitāšu amputāciju zādzības dēļ.