Pasaulē
2024. gada 8. janvāris, 10:02

Frontē gājis bojā 23 gadus vecs Ukrainas pilots "Blue Helmet". Kas par viņu zināms?

Jauns.lv

Aizstāvot Ukrainu, gājis bojā 23 gadus vecais Ukrainas bruņoto spēku pilots Vladislavs Zalistovskis ar iesauku "Blue Helmet" ("Zilā ķivere").

Par to soctīklā "Instagram" paziņoja Vladislava draudzene Jevgēņija Ņesterenko.

Kas zināms par Vladislavu?

Pilots dzimis Žitomiras apgabala pilsētā Malinā. 2021. gadā viņš absolvēja Ivana Kožeduba vārdā nosauktos Harkivas Gaisa spēku Nacionālās universitātes lidojumu fakultāti.

Vladislavs Zalistovskis bija kaujas lidmašīnas "MiG-29" pilots.

foto: instagram.com/olezhkovna_22
Pilots Vladislavs Zalistovskis ar iesauku "Blue Helmet".

"Mans varonis! Es nekad nedomāju, ka manā lapā būs šāds ieraksts. Tu mīlēji savu darbu, savu dzīvi, savas debesis, bet tās izspēlēja ar tevi ļaunu joku. Tu uz visiem laikiem paliksi manā sirdī kā labākais zēns pasaulē. Un ne tikai manējā," rakstīja Jevgēņija.

Viņa piebilda, ka apzināti nepārveidos Vladislava fotogrāfijas melnbaltas, jo puisis bija gaišs un mīlēja dzīvi.

foto: Soctīkli
Vladislavs Zalistovskis studiju laikā.

"Nezin kāpēc debesis paņem labākos. Mūžīgu lidojumu, mans eņģeli. Es ticu, ka tu visu redzi... es darīšu visu, lai vainīgie tiktu sodīti! Es tevi ļoti mīlu," rakstīja meitene.

Cits Ukrainian "Air Fighter" pilots atzīmēja, ka Zalistovska nāve ir liels zaudējums visai aviācijas ģimenei.

"Viņš bija viens no tiem, ar kuru kopā es izpildītu jebkuru uzdevumu ar pārliecību, ka viņš mani neatstās smagā situācijā. Tā tas bija militārajās lietās un vispār dzīvē! Vladislavs nomira, aizstāvot mūsu debesis, lai gan viņam bija tikai 23. Padomājiet par šo skaitli! Un viņš bija kaujas lidmašīnas "MiG-29" pilots. Viņa kontā bija jau desmitiem kaujas izlidojumu," rakstīja Vladislava kolēģis.