Lavrovs noguris no dolāra un priecājas par sankcijām
Sergejs Lavrovs (foto: Scanpix / EPA)
Pasaulē
2023. gada 28. decembris, 12:50

Lavrovs noguris no dolāra un priecājas par sankcijām

Jauns.lv

Pasaule grib atbrīvoties no dolāra, sankcijas nāk tikai par labu, karu Ukrainā izraisīja Rietumi, lai tikai bremzētu Krievijas attīstību — Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, kurš nākamā gada 9. martā savā amatā atradīsies jau 20 gadus, tikpat nepaguris turpina stāstīt vienu un to pašu.

“Visi jau ir noguruši no dolāra, kas kļūst par ietekmes instrumentu, dažādu reģionu valstu likumīgo konkurences pozīciju graušanas instrumentu, lai iejauktos iekšējās lietās, mainītu režīmus,” Krievijas televīzijas kanālā “Rossija 24” paziņoja Lavrovs.

Savukārt Krievijas politiskās un ekonomiskās attīstības bremzēšanai naidīgie Rietumi izmanto sankcijas, kuras nāk tikai par labu. “Sankcijām vajadzēja izraisīt tautā nemieru, vajadzēja radīt protesta viļņus, taču tās panāca valsts saliedēšanos, tautas saliedēšanos,” viņš stāstīja. Pasaules krīzēs viņš vaino Rietumus, “kuru valdošās aprindas provocē krīzes tūkstošiem kilometru attālumā no savām robežām, lai uz citu tautu rēķina risinātu savus uzdevumus".

Kas attiecas uz Ukrainu, kur jau gandrīz divus gadus Krievija sarīkojusi vērienīgāko karu Eiropā kopš nacistu Vācijas fīrera Ādolfa Hitlera laikiem, Kremlis negrasās ielaisties nekādos kompromisos, un Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska miera plānu Lavrovs nodēvēja par “slimīgas iztēles augli”. “Lai kas tur būtu uzrakstīti kā dekorējumi: “pārtikas drošība”, “enerģētiskā drošība”, pats galvenais — “Krievija, aizej uz 1991. gada robežām, atdod Krimu, atdod Donbasu”,” sacīja Lavrovs. Viņš neaizmirsa kārtējo reizi piebilst, ka Rietumi, turpinot apgādāt Ukrainu ar ieročiem, “joprojām ir ļoti ieinteresēti ar ukraiņu rokām un ķermeņiem bremzēt Krieviju.”

Sergejs Lavrovs ir slavens ar alternatīvās realitātes paziņojumiem, kurus, ne aci nepamirkšķinot, turpina nemainīgi atkārtot kā patefons. Līdz pat 2022. gada 24. februārim viņš visu laiku apgalvoja, ka Krievija negrasās uzbrukt Ukrainai, pēc invāzijas sākuma vienā mierā turpināja stāstīt, ka Krievija nav iebrukusi Ukrainā un nemaz nekaro ar Ukrainu, nekādu postu Ukrainā nav nodarījusi, okupantiem piedēvētie slaktiņi ir feiki, toties tur ir pilns ar biolaboratorijām, kas paredzētas bioloģiskam karam pret Krieviju. Starptautiskajos forumos viņš arī stāsta, ka patiesībā ar uzbrukumu Ukrainai Krievija nevis sākusi karu, bet to pabeidz, un tie bija Rietumi, kas uzbrukuši Krievijai. Lavrovu itin nemaz nemulsina ironiskie smiekli zālē, reaģējot uz viņa pasaciņām.

Varbūt tieši šīs īpašības dēļ Lavrovs savā krēslā sēž gandrīz tikpat ilgi, cik viņa saimnieks Kremlī.

ww

ww