foto: LANDMARK MEDIA / Alamy/ Vida Press
Viens pats prom no ģimenes svešā pilsētā. 6 gadus vecais Kaspers īsi pirms Ziemassvētkiem izdzīvo “Viens pats mājās 2” notikumus
Kevina Makalistera nedienas dzīvē piedzīvojis arī kāds sešus gadus vecs zēns.
Pasaulē
2023. gada 25. decembris, 18:14

Viens pats prom no ģimenes svešā pilsētā. 6 gadus vecais Kaspers īsi pirms Ziemassvētkiem izdzīvo “Viens pats mājās 2” notikumus

Jauns.lv/LETA

Mūsdienās tiešām neizprotams misēklis piedzīvots ASV, kur sešus gadus vecais Kaspers uz Ziemassvētku brīvdienām tika sūtīts pie vecmāmiņas uz Fortmaiersu, bet nonāca Orlando, turklāt bez neviena tuvinieka.

Diez vai kādam Ziemassvētku laikā jāatgādina par mazā Kevina Makalistera (Makolija Kalkina atveidotā nedienām 1992. gada filmā “Viens pats mājās 2”. Visa Makalisteru ģimene devās Ziemassvētku brīvdienās uz Floridu, bet Kevins nonāca Ņujorkā. Visai līdzīgs atgadījums notika arī ar sešus gadus veco Kaspers, kuru vecāki no Fildelfijas sūtīja uz Ziemassvētku brīvdienām pie vecmāmiņas Marijas Ramosas siltajā Floridā. Vecmamma dzīvo Fortmaiersā, bet puisēns nonāca aptuveni 250 kilometru attālajā Orlando. Nav īsti saprotams, ka 30 gadus vēlāk, kad lidostās ir tik apjomīgi drošības pasākumi, cilvēkiem iespējams iekpāt nepareizā lidmašīnā.

Kaspers mācās pirmajā klasē un Ziemassvētku brīvdienās viņam bija paredzēts pirmais lidojums ar lidmašīnu, turklāt vienam pašam. Vecāki bērnu aizveda Filadelfijā uz lidostu, palīdzēja piereģistrēties lidojumam, nodot bagāžu un bija sarunāts, ka zēnu Fortmaiersā sagaidīs vecmāmiņa.

foto: ekrānuzņēmums no WINK
Vecamamma Marija Ramosa vēl saņemt skaidrojumus no aviokompānijas, kā tas vispār mūsdienās varējis notikt.

Liels bija omes pārsteigums un izbīlis, kad viņai lidostā “Spirit Airlines” aviokompānijas pārstāvji pēkšņi paziņoja, ka mazdēla nav lidmašīnā: "Viņi man teica: "Nē, viņš nav šajā reisā. Viņš nokavēja savu lidojumu." Es teicu: "Nē, viņš nevarēja nokavēt savu lidojumu, jo man ir reģistrācijas apliecinājums," - Marija Ramosa stāstīja medijam WINK.

"Es aizskrēju uz lidmašīnu pie stjuartes un jautāju viņai: "Kur ir mans mazdēls? Viņš jums tika nodots Filadelfijā?" Viņa atbildēja: "Nē, man nebija līdzi bērnu."

Ramosa teica, ka tā bija viena no baisākajām lietām, ko viņa jebkad piedzīvojusi, līdz beidzot Kaspers piezvanīja un teica, ka viņš ir nolaidies - tikai nepareizajā lidostā - četru stundu brauciena attālumā esošajā, Orlando, lai gan viņa somai kaut kā izdevās nokļūt Fortmaiersā.

“Spirit Airlines” apgalvo, ka nepilngadīgais "nepareizi iekāpis lidmašīnā". Aviokompānija paziņoja Ramosai, ka apmaksās degvielu par braucienu, kas viņai bija jāveic, lai paņemtu mazbērnu, tomēr viss, ko viņa vēlas Ziemassvētkos, ir atbildes.

"Es vēlos, lai viņi man piezvana. Ļaujiet man zināt, kā mans mazdēls nokļuva Orlando. Kā tas notika? Vai viņi viņu izcēla no lidmašīnas? Vai stjuarte - pēc tam, kad mamma viņam nodeva dokumentus, - viņu palaida prom vienu pašu? Viņš pats iekāpa nepareizajā lidmašīnā?" - jautā Ramosa.

Ramosa pa tālruni teikusi savam mazdēlam, lai viņš to uzskata par īpašu pieredzi, taču zēns, šķiet, bija traumēts un solīja, ka nekad vairs nelidos lidmašīnā viens pats.

foto: ekānuzņēmums no WINK
Mazais Kaspers guvis pamatīgu emocionālo traumu un viens lidot vairs nekad negrasās.

Tikmēr “Spirit” nav snieguši skaidru informāciju ģimenei par to, kā notika kļūda, taču aviokompānija pēc incidenta publiski izplatīja sekojošu paziņojumu.

"21. decembrī bērns bez pavadības, kas ceļoja no Filadelfijas (PHL) uz Fortmaiersu (RSW), nepareizi iekāpa lidojumā uz Orlando (MCO). "Bērns visu laiku atradies “Spirit” komandas locekļa aprūpē un uzraudzībā, un, tiklīdz mēs atklājām kļūdu, mēs nekavējoties veicām pasākumus, lai sazinātos ar ģimeni un palīdzētu vienam atrast otru. Mēs nopietni uztveram drošību un atbildību par visu mūsu viesu pārvadāšanu un veicam iekšējo izmeklēšanu. Mēs atvainojamies ģimenei par šo pieredzi.”

foto: EPA/Scanpix
"Spirit Airlines" komunikācija šajā krīzes situācijā, iespējams, nav bijusi pati kvalitatīvākā.