foto: AFP/Scanpix
Okupanti Ukrainas dienvidos veido triecienvienības no virsniekiem
Krievu iebrucēji Ukrainā.
Pasaulē
2023. gada 12. decembris, 09:34

Okupanti Ukrainas dienvidos veido triecienvienības no virsniekiem

Jauns.lv

Okupanti Ukrainas dienvidos veido triecienvienības no virsniekiem. Šādu pavēli izdevis jaunieceltais Krievijas ģenerālis Mihails Teplinskis, atklāj Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštāba spīkers Andrejs Kovaļovs.

"Krievu okupantu "Dņepras" komandieris ģenerālis Teplinskis izdeva pavēli no virsnieku vidus izveidot uzbrukuma vienības," saka Kovaļovs.

Kas zināms par šīm virsnieku triecienvienībām?

Spīkers norāda, ka galvenie kritēriji virsniekiem, no kuriem komplektē šādas triecienvienības, ir nespēja komandēt padotos, personiskā nedisciplinētība un slikta motivācija.

"Tie ir tādi kā triecienbataljoni, pēc pagājušā gadsimta 20. gadu baltgvardes daļu parauga," piebilda ģenerālštāba pārstāvis.

Turklāt Kovaļovs piebilda, ka kopumā ģenerālis Mihails Teplinskis, kurš šobrīd ieņem Krievijas okupācijas karaspēka grupas "Dņepra" komandiera amatu, nebauda autoritāti Krievijas bruņoto spēku militārpersonu vidū.

"Konkrēti, viņa padotie saka, ka viņam nerūp sava personāla dzīvība. Krievijas komandieriem diezgan parasta un prozaiska situācija," viņš teica.

Mihaila Teplinska iecelšana

Iepriekš par jauno Krievijas ģenerāļu "rotāciju" Hersonas virzienā tika vēstīts ASV Kara izpētes institūta (ISW) ziņojumā. Pēc analītiķu domām, Krievija, iespējams, nomainīja ģenerālpulkvedi Oļegu Makareviču, kurš vadīja "Dņepras" grupu, pret Gaisa desanta spēku komandieri ģenerālpulkvedi Mihailu Teplinski. Šo informāciju vēlāk apstiprināja arī Krievijas mediji.