Pasaulē
2023. gada 11. decembris, 11:14

VIDEO: ukraiņu specvienība okupētajā Oleški ciemā iznīcina Krievijas kontrolposteni

Jauns.lv

Ukrainas bruņoto spēku speciālo operāciju spēki veica gaisa triecienu Krievijas novērošanas postenim ieņemtajā Oleški ciemā, kas atrodas Hersonas apgabala kreisajā krastā.

Zināms, ka izlūkošanas laikā okupētajā Oleški ukraiņu specvienības dronu operatori atklāja iebrucēju komandpunktu.

"Ar trieciendrona palīdzību naidnieka mērķim tika nodarīti postījumi. Kontrolpostenis tika iznīcināts līdz ar zemi," teikts ziņojumā.

Kā atzīmē Ukrainas bruņoto spēku specvienība, pamatojoties uz noklausīto okupantu sarunu, viņi joprojām ir šokēti par specvienību uzbrukumu.

foto: Ekrānuzņēmums
"Ar trieciendrona palīdzību naidnieka mērķim tika nodarīti postījumi. Kontrolpostenis tika iznīcināts līdz ar zemi," teikts ziņojumā.

"Mūs ar termītu naktī aizdedzināja, iedomājies. Zemi 40 centimetru dziļumā izdedzināja, un jumtu virs mums. Ar napalmu vai? Es pat nezinu, kas tas ir. Kaut kādas bumbiņas no turienes izvilkām, tās dega. Mēs vakarā apsēdāmies paēst, kā trieciens pa jumtu un sprādziens, pēc tam vēl viens. Tad aizdegāmies," telefonsarunā sašutis ziņo okupants.

Kas zināms par Oleški ciematu

Oleški ciems ir Krievijas okupācijā kopš 2022. gada februāra. Šobrīd apdzīvotā vieta ir praktiski pamesta, savukārt Krievijas karaspēks to izmanto saviem agresīvajiem mērķiem.

Uzspridzinot Kahovkas hidroelektrostaciju, iespējams, visvairāk no Krievijas terorakta cieta Oleški ciems, kur tika saņemti pirmie ziņojumi par bojāgājušajiem.

Tagad saskaņā ar "DeepState" kartēm "pelēkā zona" stiepjas no Oleški gandrīz līdz NovaKahovkai.