Pasaulē
2023. gada 30. novembris, 15:50

Īlons Masks reklāmdevējiem: jūs mani šantažēsiet? Ejiet d***!

Jauns.lv

Laikraksta “The New York Times” konferences "DealBook Summit" ietvaros sarīkotajā intervijā pasaules bagātākais cilvēks un sociālās vietnes “X” (bijušā “Twitter”) īpašnieks Īlons Masks pasūtīja uz vienu vietu lielās kompānijas, kas pieteikušas “X” boikotu sakarā ar Maska pieļautajām antisemītiskām publikācijām.

Sociālajos tīklos Maska izteikumi pieejami cenzūras neskartā versijā bez pīkstieniem. "Neizvietojiet reklāmas. Ja kāds mēģinās mani šantažēt ar reklāmu, šantažēt mani ar naudu, ejiet d***! Ejiet d***! Vai skaidrs? Ceru, ka ir," paziņoja Masks.

Kaut gan Masks atzina, ka ar savu publikāciju, kurā pausts atbalsts antisemītiskam izteikumam, savu kritiķu un antisemītu rokās ielicis “pielādētu ieroci”, viņš negrasās piekāpties reklāmdevējiem. Atbildot uz jautājumu par reklāmdevēju boikotu, “X” īpašnieks atteica, ka šantažētāji var neatgriezties. Lai savu domu paustu skaidrāk, viņš šos reklāmdevējus rupjā veidā pasūtīja uz vienu vietu. Viņš sevišķi izcēla “Disney” ģenerāldirektoru Robertu Aigeru, kurš konferencē bija paziņojis, ka nevēlas sava uzņēmuma saistību ar Masku. “Sveiks, Bob, tu noteikti esi zālē,” pēc nolamāšanas teica Masks.

Masks gan atzina, ka reklāmas boikots izraisīs "X" bojāeju. "Tas ir tas, ko zinās visi uz Zemes," paziņoja Masks. "Mūsu nebūs, un tas būs reklāmdevēju boikota dēļ." Masks iegādājās "Twitter" 2022.gada oktobrī par 44 miljardiem dolāru, to pārdēvējot par "X", un kopš tā laika uzņēmuma vērtība ir kritusies vairāk nekā divas reizes.

Tādi giganti kā, piemēram, IBM, "Apple", "Sony Pictures", "Paramount", NBC, CBS, "Warner Bros." un "Disney" apturēja reklāmu izvietošanu Maskam piederošajā sociālajā platformā pēc tam, kad viņš 15. novembrī uzrakstīja savā kontā "Jūs teicāt īstu patiesību", atbildot uz kāda lietotāja apgalvojumu, ka ebreju kopienas atbalsta "dialektisku naidu pret baltajiem".

Masks uzsvēra, ka viņa nesenā došanās uz Izraēlu nav nekāda atvainošanās vizīte, un viņu absolūti nesatrauc, ja viņu ienīst. "Vēlēties patikt ir īsts vājums. Man tāda nav," sacīja Masks.