"Hamas" izliekas par jēriņiem: mēs nenogalinājām nevienu civilpersonu
Musa Abū Marzūks (ekrānuzņēmums no "X")
Pasaulē
2023. gada 7. novembris, 13:08

"Hamas" izliekas par jēriņiem: mēs nenogalinājām nevienu civilpersonu

Jauns.lv

Par spīti neskaitāmiem pierādījumiem par bērnu, sieviešu, sirmgalvju un citu Izraēlas civiliedzīvotāju cietsirdīgām slepkavībām, palestīniešu teroristu organizācijas “Hamas” politiskā vadība turpina izlikties par nevainīgām dievgosniņām un stāstīt par kulturālajiem ‘brīvības cīnītājiem”.

"Hamas" teroristu atbrīvota ķīlniece stāsta par piedzīvoto

Teroristu organizācija “Hamas” atbrīvojusi vēl divus ķīlniekus - pensijas vecuma sievietes Nuritu Kūperi un Jočevedu Lifšicu.

gallery icon

Intervijā britu raidsabiedrībai BBC “Hamas” vadītāja vietnieks Musa Abū Marzūks apgalvoja, ka “Hamas” uzbrukums Izraēlai “neskāra sievietes, bērnus un civilpersonas”. Ne aci nepamirkšķinot, viņš stāstīja, ka “Hamas” militārā spārna “Iza ad Dīna al Kasāma brigāžu” vadītājs Mohammeds Deifs saviem kaujiniekiem pavēlēja saudzēt civiliedzīvotājus. “Deifs skaidri pateica saviem kaujiniekiem: “Nenogalināt sievieti, nenogalināt bērnu un nenogalināt vecu cilvēku”,” stāstīja Marzūks.

Par uzbrukumu mērķiem bija Izraēlas armijas “rezervisti”, bet uzbrukumā nogalināja tikai un vienīgi “karadienestā iesaucamos vai karavīrus”. Kad viņam norādīja uz neskaitāmajām liecībām par pretējo, tostarp atsaucoties uz “Hamas” teroristu videokameru ierakstiem, Marzūks atteicās tos komentēt.

Izraēla paziņojusi, ka 7. oktobra uzbrukumā nogalināti vairāk nekā 1400 Izraēlas iedzīvotāju. daudzi no viņiem noslepkavoti viscietsirdīgākajā veidā.

Jautāts, vai “Hamas” politiskā vadība zināja par gatavošanos uzbrukumam, viņš teica, ka militārajam spārnam “nav jākonsultējas par politisko vadību, tādas vajadzības nav”.

Runājot par Izraēlā sagrābto ķīlnieku likteni, viņš apgalvoja, ka “Hamas” nevar tos atbrīvot, kamēr Izraēla bombardē Gazas joslu. “Mēs viņus atbrīvosim. Taču kaujas ir jāpārtrauc,” viņš paziņoja.

Nesenā intervijā Marzūks apgalvoja, ka pazemes tuneļu sistēma Gazas joslā ir paredzēta “Hamas” kaujinieku aizsardzībai, bet par Gazas joslas civiliedzīvotāju drošību ir atbildīga ANO. “Šie tuneļi ir paredzēti, lai mūs aizsargātu no lidmašīnām. Mēs karojam šajos tuneļos,” viņš paziņoja. “Visi zina, ka 75% Gazas joslas iedzīvotāju ir bēgļi, un viņu aizsardzība ir ANO pienākums. Saskaņā ar Ženēvas konvenciju tas ir okupantu pienākums viņus nodrošināt ar visiem pakalpojumiem, kamēr viņi atrodas okupācijā.”

Marzūks ir visaugstākā ranga “Hamas” amatpersona, kuru kopš “Hamas” iebrukuma Izraēlā ir intervējusi BBC. Pirms tam “Hamas” ārlietu ministra vietnieks Gazi Hamads demonstratīvi pārtrauca sarunu, tiklīdz viņam jautāja, kā viņš var attaisnot aizmigušu izraēliešu noslepkavošanu. Savukārt intervijā Libānas raidsabiedrībai LBC viņš atkārtoja savu pārliecību, ka Izraēla ir jāiznīcina un “Hamas” turpinās slepkavot izraēliešus arī turpmāk. “Mēs esam okupācijas upuri. Punkts. Tādēļ neviens nedrīkst mūs vainot par to, ko darām. Septītajā oktobrī, desmitajā oktobrī, miljonajā oktobrī — viss, ko mēs darām, ir attaisnojams.”