"Mums vienkārši paveicās," stāsta Zelenska Krimas dzīvokļa jaunie īpašnieki
Māja, kurā atrodas notirgotais Zelensku dzīvoklis (ekrānuzņēmums no "X")
Pasaulē
2023. gada 31. oktobris, 12:56

"Mums vienkārši paveicās," stāsta Zelenska Krimas dzīvokļa jaunie īpašnieki

Jauns.lv

Krievijas okupantu notirgotā Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska ģimenes dzīvokļa jaunie īpašnieki neesot zinājuši par sava ieguvuma izcelsmi un to ieguvuši “laimīgas nejaušības” rezultātā, vēsta laikraksts “Izvestija”.

30. oktobrī notikušās izsoles rezultātā Zelensku ģimenes dzīvokli Krievijas anektētajā Krimā iegādājās kāda Maskavas iedzīvotāja Olga Lipoveca. Viņas vīrs apgalvoja, ka ne viņš, ne sieva nezināja par dzīvokļa iepriekšējo piederību, bet pats pirkums bija “laimīga nejaušība”.

“Vairāk nav, ko piebilst, nu paveicās, un viss,” tāds bija jaunās dzīvokļa īpašnieces vīra komentārs.

Zelensku ģimenes 120 kvadrātmetru lielais trīsistabu dzīvoklis atrodas Livadijas ciemā pie Jaltas. Dzīvojamais komplekss, kurā atrodas dzīvoklis, tiek uzskatīts par vienu no prestižākajiem Krimā. Dzīvoklī ir viesistaba, guļamistaba, neliels kabinets un virtuve. Volodimira Zelenska sieva Olena to iegādājās 2013. gadā no Ukrainas uzņēmēja un bijušā Augstākās rada deputāta Aleksandra Burjaka, bet jau nākamajā gadā Krimu anektēja Krievija.

Pagājušā gada rudenī Kremļa ieceltais Krimas vadītājs Sergejs Aksjonovs paziņoja, ka pussalā nacionalizēs “ar Kijivas režīmu” saistīto personu īpašumu. “Krievijas ienaidnieki Krimā nepelnīs, tā ir principiāla nostāja,” toreiz paziņoja Aksjonovs. Savukārt Krimas parlamenta priekšsēdētājs Vladimirs Konstantinovs paziņoja, ka sevišķu interesi izrāda par Zelenska dzīvokli.

Zelensku dzīvokļa izsolē sākotnējā cena bija 24,6 miljoni rubļu (apmēram 250 tūkstoši eiro), bet jaunā īpašniece par to samaksājusi 44,3 miljonus rubļu (apmēram 450 tūkstoši eiro). Trīsarpus stundu ilgajā izsolē piedalījās tikai divi pircēji. Lai piedalītos izsolē, vajadzēja veikt sākotnējās cenas 50 procentu priekšapmaksu.

Krimas varas iestādes paziņojušas, ka ukraiņu politiķu un uzņēmēju īpašuma nacionalizācijas ienākumi tiks izmantoti Krievijas “speciālās militārās operācijas” dalībnieku atbalstam.

Pirms dzīvokļa nodošanas izsolē tajā piedāvāja izveidot “muzeju, kas veltīts cīņai pret nacismu”, vēsta “Izvestija”.