Pasaulē
2023. gada 24. oktobris, 14:45

FOTO: Elle, kurā sagūstītāji rūpējās par ķīlniekiem - "Hamas" teroristu atbrīvota ķīlniece stāsta par piedzīvoto

Jauns.lv

Teroristu organizācija “Hamas” atbrīvojusi vēl divus ķīlniekus - pensijas vecuma sievietes Nuritu Kūperi un Jočevedu Lifšicu.

Abu sieviešu dzīvesbiedri joprojām tiek turēti kā ķīlnieki, ziņo "Sky News".

Nupat Lifšica vietējiem medijiem tiešraidē izstāstīja par dzīves apstākļiem, esot "Hamas" gūstā.

foto: AP/Scanpix
Jočeveda Lifšica (85) ar medijiem runājusi drīz pēc nonākšanas brīvībā. Viņas vīrs joprojām ir "Hamas" teroristu rokās.

"Ar mums bija kāds, kuram bija ievainojums. Viņam tika sagādāts paramediķis, kurš centās palīdzēt, taču pēc četrām, piecām dienām viņa situācija neuzlabojās," atminējās sieviete.

"Katram ķīlniekam bija savs sargs. Viņa uzdevums bija gādāt par to, lai ķīlniekam netrūktu nekā no nepieciešamā. Viņi runāja par dažādām lietām, kopumā viņi bija draudzīgi," piebilda no gūsta atbrīvotā 85 gadus vecā kundze.

"Hamas" teroristu atbrīvota ķīlniece stāsta par piedzīvoto

Teroristu organizācija “Hamas” atbrīvojusi vēl divus ķīlniekus - pensijas vecuma sievietes Nuritu Kūperi un Jočevedu Lifšicu.

gallery icon

Lifšica arī paskaidroja, kādēļ viņa ķīlnieku atbrīvošanas procesā paspieda "Hamas" pārstāvja roku: "Tādēļ, ka viņi pret mums izturējās labi. Bija sajūta, ka šo vietu viņi sen ir gatavojuši un slēpuši."

"Hamas" 20. oktobra vakarā atbrīvoja divas amerikānietes, kuras teroristi 7. oktobrī sagrāba par ķīlniekiem savos uzbrukumos Izraēlā. Atbrīvotās ASV pilsones Džūdita Tai Rānana un viņas meita Natālija Šošana Rānana tika nodotas Izraēlai. ASV prezidents Džo Baidens paziņoja, ka ziņa par abu ķīlnieču atbrīvošanu viņu ļoti iepriecinājusi.

Tikmēr bijušais ASV prezidents Baraks Obama, kā vēsta "Sky News", ir brīdinājis Izraēlu, ka tās plānotā sauszemes ofensīva varētu izvērsties ļoti negatīvi pašai Izraēlai, ja tās ietvaros būs upuri civiliedzīvotāju vidū.