Pasaulē
2023. gada 22. oktobris, 21:46

VIDEO: Valsts domes deputāts precizē, kādus Krievijas iedzīvotājus vajag iznīcināt

Jauns.lv

Krievijas propagandas šovu regulārais viesis, skandalozais Krievijas Valsts domes deputāts Andrejs Guruļovs paskaidrojis, ko tieši bija domājis ar pavisam nesenajiem aicinājumiem iznīcināt visus Krievijas prezidenta Vladimira Putina pretiniekus — tātad miljoniem cilvēku. Lieki teikt, nekāda krimināllieta par naida kurināšanu un aicinājumiem uz slepkavībām pret viņu netiks ierosināta.

Pirms dažām dienām “Kremļa Gebelsa” Vladimira Solovjova raidījumā ģenerālleitnants Andrejs Guruļovs tiešā tekstā paziņoja, ka visi Krievijas iedzīvotāji, kas neatbalsta Putinu, ir jāizolē vai jāiznīcina.

“Bija priekšlikumi atcelt prezidenta vēlēšanas. Bet kādēļ? Pat ja mēs visi urbināsim degunu, prezidents vēlēšanās uzvarēs. Tas nav kāda nopelns, tas ir viņa personīgais nopelns. Un es dzelžaini zinu, ka viņš uzvarēs kapitāli — tā, kā nav sapņos rādījies visiem mēsliem kā [Francijas prezidentam Emanuēlam] Makronam, [ASV prezidentam Džo] Baidenam, [Vācijas kancleram Olafam] Šolcam un visiem pārējiem. Tas ir mūsu sabiedrības stāvoklis šobrīd. Un es gribu, lai šajā sabiedrībā, kas par 80 procentiem uzticas prezidentam, un tas ir tieši tas šodienas saliedētības rādītājs, ka visa šī puve, kas palikusi, tai jābūt, ja ne izolētai, tad vismaz kaut kā iznīcinātai,” pavēstīja Guruļovs, kamēr gan Solovjovs, gan Krievijas propagandas impērijas “Russia Today” vadītāja Margarita Simonjana piekrītoši māja ar galvu.

Tagad Guruļovs ir precizējis savus nacistiskos izteikumus: vajag nogalināt nevis visu opozīciju, bet tikai tos, kuri piedāvā Krievijai izbeigt “specoperāciju”. Pasaudzēt Guruļovs ļaus tos opozicionārus, “kuri ir ar tautu, ar valsti, varbūt neatbalsta prezidentu, taču iet pareizā virzienā, piedāvā kaut kādus variantus tām vai citām problēmām, lai sasniegtu mērķus, savas valsts plaukšanai un labumam, tā ir opozīcija”. Likvidēšanas aicinājums attiecas uz "tautas un valsts ienaidniekiem", kas aicina Krieviju padoties, ielaisties kompromisos ar pretinieku, kas neizbēgami izraisīs valsts sabrukumu vai pat iznīcināšanu. "Tā ir opozīcija vai ienaidnieki? Laikam ienaidnieki, vai ne? Bet pret ienaidniekiem jāizturas kā pret ienaidniekiem".

Krievijas Cilvēktiesību padomes locekle Jeva Merkačova gan piesardzīgi pakratīja pirkstu, izdevumam news.ru izsakoties, ka šādi naidpilni Guruļova paziņojumi tikai kaitē Putinam, kurš pats nevienu nekad nav apvainojis.

Ukrainu pastāvīgi iznīcināt aicinošais Guruļovs izceļas ar odioziem paziņojumiem, piemēram, aicinājis Krievijas zinātniekus radīt bioloģisku ieroci, kas iedarbotos tikai uz anglosakšiem un dot preventīvu kodoltriecienu pa NATO valstīm.