Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Otrais mēģinājums? Kopš trešdienas Avdijivkā fiksēts jauns saasinājums
foto: AFP/Scanpix
Skats uz Avdijivku, ko okupanti pēdējā laikā pastāvīgi apšauda un cenšas ieņemt.
Pasaulē

Otrais mēģinājums? Kopš trešdienas Avdijivkā fiksēts jauns saasinājums

Jauns.lv

Kopš 18. oktobra Avdijivkā pēc neliela "pieklusuma" ir fiksēta jauna eskalācija. Okupanti neatsakās no mēģinājumiem ieņemt pilsētu, ziņo Avdijivkas pilsētas militārās administrācijas vadītājs Vitālijs Barabašs.

Otrais mēģinājums? Kopš trešdienas Avdijivkā fiksē...

"Apšaudes turpinājās visu nakti. Visu diennakti no savām pozīcijām dzirdam strēlnieku cīņas. Viņi šauj ar visu, kas ir. Nosacīts "pieklusums" spriedzes pakāpē, kas mūsu virzienā bija jau vairākas dienas, diemžēl ir beidzies. Vakar novērojām gluži pretējo -  eskalāciju, apšaudes palielinājās visā teritorijā, ir palielinājies raķešu triecienu skaits ne tikai pret mums, bet arī pret kaimiņos esošo Očeretini," viņš sacīja.

Barabašs norāda, ka ienaidnieks neatsakās no mēģinājumiem ielenkt pilsētu, "atrast caurumus Ukrainas bruņoto spēku aizsardzības zonā".

"Nu, un visas savas neveiksmes viņi kompensē ar artilērijas un gaisa raķešu triecienu skaitu un masveidību," piebilda pilsētas militārās administrācijas vadītājs.

Situācija Avdijivkā no rīta

Gar frontes līniju, pēc pilsētas militārās administrācijas vadītāja teiktā, viss nebija tik mierīgi, bet kopienā bija vairāk vai mazāk mierīgi. Tiesa, pilsētas vecajā un centrālajā daļā bija haotiskas apšaudes.

"No rīta viņi (okupanti - red.) "iedarbojās". Kopš rīta jau notikušas divas masīvas apšaudes. Pirmā - 6:05 līdz 6:45, otrā no 7:00 okupanti masveidā apšaudīja vecpilsētas daļu - gan ar lielgabalu artilēriju, gan "Grad", sacīja Barabašs, piebilstot, ka nav informācijas par upuriem.