Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pasaulē

Ukrainas armija parāda, kā Avdijivkas virzienā iznīcina okupantu tehnikas un kājnieku kolonnas

Jauns.lv

Krievu okupanti nebeidz sturmēt Avdijivkas frontes virzienu. Tomēr Ukrainas bruņotajiem spēkiem izdodas noturēt savas pozīcijas.

Ukrainas armija parāda, kā Avdijivkas virzienā izn...

Krievi nesen virzīja tehnikas un kājnieku kolonnu uzbrukumā pret hetmaņa Bohdana Hmeļņicka vārdā nosauktās Atsevišķās prezidenta brigādes pozīcijām Avdijivkas virzienā.

Tomēr iebrucēji nesasniedza savus mērķus un tika iznīcināti.

Pēdējā laikā Krievijas Federācija nepārtraukti uzbrūk Avdijivkai un tās apkārtnei.

foto: Ekrānuzņēmums
Avdijivkas frontes sektorā iznīcinātā okupantu bruņutehnika un to ekipāža.
Avdijivkas frontes sektorā iznīcinātā okupantu bruņutehnika un to ekipāža.

Kāda šobrīd ir situācija Avdijvkā?

Pēc Avdijivkas pilsētas militārās administrācijas vadītāja Vitālija Barabaša teiktā, situācija apkārtnē jau ceturto dienu ir nedaudz klusāka.

"Ir mazāk apšaudes, mazāk raķešu uzbrukumu, vēl mazāk uzbrukumu pozīcijām. Lai gan pozīcijās nekļūst klusākas, apšaudes un šaušanas kaujas tur turpinās visu diennakti, tas ir, pozīcijas joprojām ir ļoti karstas," viņš norādīja.

Jau nedēļu okupanti neatsakās no mēģinājumiem ieņemt Avdijivku, ko ienaidnieks apšauda ar raķetēm un artilēriju, visas šīs dienas inscenējot uzbrukumus ar tūkstošiem militārpersonu un desmitiem tehnikas, no kā "visa Avdijivkā ir karsti."

Krievu uzbrukumi Avdijivkai no militārā viedokļa ir pašnāvība

Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam vēlēšanās jāpiedalās ar rezultātu, ka viņš ir sasniedzis "Speciālās militārās operācijas" mērķus. Tāpēc okupanti uzbrūk Doneckas apgabala Avdeijivkai, norāda militārais eksperts Petro Černiks.

Avdijivka ir galvenais izejas punkts, lai pārvietotos tālāk uz Doneckas apgabala administratīvajām robežām. Viņiem nekas nav mainījies - viņi atzina "LTR" un "DTR" par neatkarīgām valstīm, grozīja konstitūciju un iekļāva tās Krievijas Federācijā. Putinam jādodas pie vēlēšanu urnām ar rezultātu, ka viņš ir sasniedzis "Speciālās militārās operācijas" mērķus. Es neticu nekādiem Krievijas Federācijas iedzīvotāju sacelšanās gadījumiem, bet elitei - tā ir viņu neveiksmes pazīme. Tāpēc Avdijivka tiek sturmēta. No militārā viedokļa pašnāvība. Un tas ir lieliski, jo vairāk mēs viņus izsitīsim, jo ​​labāk. Viņi 6 dienu laikā tur atstājuši divīziju, tas ir neticami.

Mums tur ir ne tikai izdevīgas pozīcijas, bet mega izdevīgas, ir nocietināta teritorija, industriālā zona ar pazemes nocietinājumu tīklu un tur ir atkritumu materiāli. Viņiem ir grūti uzbrukt, šīs atkritumu kaudzes traucē, bet mums ir tieši otrādi - mums ir lieliskas novērošanas pozīcijas. Šis process ir jāskata nevis caur racionālu militāro zinātni, bet gan caur viņu politisko ideoloģiju. Daži cilvēki to nekad neuzskatīja par Krievijas imperiālismu. Staļins nolēma, ka Baltkrievijas dēļ jāsagrauj armijas grupa "Centrs", viņš tur purvos noslīcināja 10 tūkstošus cilvēku, vācieši bija nobijušies, kā var pieņemt šādus lēmumus. Putinam ir vajadzīgi rezultāti no divām jomām. Viņi to sasniedz, pamet  dienvidus un paziņo visai pasaulei - viss, mēs karu esam pabeiguši, ukraiņi nevēlas izbeigt karu. Ir svarīgi noturēties, jo Rietumu pasaule var nodrebēt zem maskaviešu ofensīvas, ja viņiem tiešām izdosies sasniegt robežas.