Pasaulē
2023. gada 18. oktobris, 12:47

VIDEO: sprādziena vieta pie Gazas slimnīcas rada jautājumus

Jauns.lv

Sociālajos tīklos parādījušies sprādziena vietas videoieraksti, taču daudzus izbrīna, ka nav redzama nekāda bedre, kurai teorētiski vajadzētu būt, ja Gazas “Al-Ahli” slimnīcā tiešām būtu trāpījusi Izraēlas raķete, kā apgalvo palestīniešu teroristu organizācija “Hamas” un tās daudzie atbalstītāji visā pasaulē.

Videoierakstē redzamas tikai sadegušas automašīnas pie slimnīcas, toties apkārtējās ēkas praktiski nav cietušas.

Izraēlas armija trešdien publiskojusi video, kas pierādot, ka slimnīcai Gazas joslā trāpījusi pašu palestīniešu teroristu izšautā raķete.

Video redzama Al-Ahli slimnīca un autostāvvieta Gazas pilsētā un salīdzināti attēli pirms un pēc raķetes trieciena, kurā, kā apgalvo palestīnieši varasiestādes, esot nogalināti simtiem cilvēku. Izraēlas armija norādījusi, ka attēlos nav redzami krāteri, kas parasti paliek pēc gaisa triecieniem.

Gazas joslā valdošais kaujinieku grupējums "Hamas" apgalvo, ka sprādzienu Al-Ahli slimnīcā izraisījis Izraēlas gaisa trieciens, bet Izraēla paziņojusi, ka slimnīcai trāpījusi palestīniešu kaujinieku grupējuma "Islāma džihāds" neveiksmīgi izšauta raķete.

Izraēlas armijas preses pārstāvis raidorganizācijai CNN norādījis, ka armijai ir pierādījumi par sarunu starp "Hamas" locekļiem, kuri sacījuši, ka acīmredzot radusies kļūme vai raķete eksplodējusi un nogāzusies Gazas joslā.

Turklāt neilgi pirms raķetes trieciena slimnīcai no Gazas joslas vidienes un ziemeļiem uz Izraēlu tika izšauts liels skaits raķešu, norādījis armijas pārstāvis.

Sociālajos tīklos publicē arī "Hamas" paziņojumu par jaudīgu raķeti, kas palaista uz Izraēlas ziemeļu Haifas pilsētu, taču pašā Haifā nekas nav trāpījis un nekāda gaisa trauksme neesot bijusi, toties pavisam drīz pēc raķetes palaišanas teroristi sākuši vaimanāt par trāpījumu slimnīcai.

Tas, ka "Hamas" un citi palestīniešu teroristu grupējumi izmanto slimnīcas, skolas un dzīvojamos namus kā "dzīvos vairogus", kā arī savu arsenālu uzglabāšanas vietas, ir labi zināms arī pašiem arābiem, par ko liecina arī britu žurnālists Amdžads Taha.