foto: ekrānuzņēmums no video
Krievijas armijnieki sacensībās plecu pie pleca izšaudījušies ar Šveices un Francijas karavīriem
Krievijas Aizsardzības ministrija īpaši izceļ faktu, ka par godu medaļniekiem skaļi skanējusi Krievijas himna un militāristi sacentušies zem īstā Krievijas karoga.
Pasaulē
2023. gada 5. oktobris, 05:34

Krievijas armijnieki sacensībās plecu pie pleca izšaudījušies ar Šveices un Francijas karavīriem

Jauns.lv

Jau kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā sākuma tiek skandināts tas, ka agresorvalsts atlētiem nebūtu jāļauj sportot plecu pie pleca ar citu valstu sportistiem. Lielā mērā šī pamatotā nostāja arī top par realitāti, taču izrādās - kamēr daudziem Krievijas atlētiem sacensības izpaliek, virkne Krievijas karavīru dabūjuši kārtīgi izsportoties blakus Šveices, Francijas un citu valstu armijniekiem.

Par to lepni pavēstījusi Krievijas Aizsardzības ministrija, dižojoties, ka tās bruņoto spēku pārstāvji savākuši kaudzi medaļu Starptautiskās militārās sporta padomes (CISM) rīkotajā Pasaules čempionātā militārajā šaušanā.

Pasaules čempionāts noticis Riodežaneiro, Brazīlijā.

Karavīri sacentās sešās dažādās šaušanas disciplīnās un, saskaņā ar rezultātiem, Krievijas bruņoto spēku pārstāvji dominējuši sacensībās kopā ar Šveices izlasi, savācot visvairāk medaļu.

Kopumā čempionātā piedalījušās 16 valstis, kuru vidū bija Brazīlija, Horvātija, Ķīna, Luksemburga, Katara, Turcija, Slovēnija, Šveice, Kolumbija, Čīle, Ungārija, Austrija, Irāna, Peru, Francija un - Krievija, kuru pārstāvēja 12 atlēti no armijas Centrālā sporta kluba.

Sacensību gaita tikmēr izklāstīta arī CISM "Facebook" kontā, kur vienlaikus reklamēts oktobrī ASV jūras spēku bāzē gaidāms golfa turnīrs:

Skanēja Krievijas himna, plīvoja karogs

Lasot šo vēsti prasās pārfrāzēt līdz jēlībai nolietoto teicienu par sportu un politiku šādi: "Nevajag jaukt kopā militāro konfliktu ar militāro sportu".

Kamēr starptautisko sabiedrību ik pa laikam sasniedz jauni strīdi par Krievijas atlētu laišanu vai nelaišanu uz kādām sacensībām, dažādu - tostarp Eiropas - valstu armijnieki sporto kopā ar agresorvalsts karavīriem uz nebēdu.

Un tas vēl nav viss.

Krievijas Aizsardzības ministrija īpaši izceļ faktu, ka par godu medaļniekiem skaļi skanējusi Krievijas himna un militāristi sacentušies zem īstā Krievijas karoga.

Videoklipos ir arī redzams, ka himnas laikā citu valstu dalībnieki-karavīri stāv ierindā, vai salutē.

Sacensības Brazīlijā notika no 22. līdz 30. septembrim.

Arī Latvija ir CISM biedrs, taču Nacionālie bruņotie spēki (NBS) šajās sacensībās nepiedalījās, Jauns.lv informēja Aizsardzības ministrijā.

CISM ir dibināta tālajā 1948. gadā un tās galvenā mītne atrodas Briselē.